Zocht je al een tijdje naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020? Hier vind je hem!

Het is gebleken dat vele leerlingen niet goed meer kunnen lezen. Dat is jammer, omdat lezen niet alleen leuk, maar ook nog goed is voor de ontwikkeling. Door te lezen ontwikkel je namelijk empathie. Tegelijkertijd kun je je woordenschat uitbreiden door regelmatig te lezen. Lezen zorgt er zelfs voor dat je kunt ontspannen na een vermoeiende dag. Het is daarom belangrijk dat (vooral) jongeren meer gaan lezen. Dit kun je stimuleren door het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit te kiezen. Hoe vind je echter het ideale boek? Er zijn verschillende manieren om een dergelijk boek te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een onderwerp dat relevant is voor je kind. Boeken die zijn geschreven voor de leeftijdsgroep van je kind worden ook aanbevolen. Lees dit artikel om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar te vinden.

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Velen vinden het moeilijk om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit te kiezen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat iedereen een andere smaak heeft. Zo houden niet alle kinderen van dezelfde type boeken. Hetzelfde geldt voor de thema’s van de boeken. Omdat we je graag op weg willen helpen, hebben we een top 5 lijst samengesteld. De boeken in deze lijst zijn allemaal populaire kinderboeken voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar. Er zijn bovendien verschillende soorten boeken. Denk maar aan moppenboeken, instructieboeken en verhaalboeken. Hierdoor komt ieder kind aan zijn/haar trekken. Aarzel niet, vergelijk de top 5 en kies het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

1. Kidsweek – Moppenboek deel 1

Sommige kinderen zijn niet dol op lezen. Toch wil je hen stimuleren om regelmatig te lezen. Hierdoor kunnen ze namelijk hun hersenen verder ontwikkelen. Hoe krijg je een kind dat niet van lezen houdt zo ver om toch een boek te pakken? Door te kiezen voor een boek dat hen aanspreekt. Kidsweek - Moppenboek deel 1Dit hoeft niet speciaal een verhaalboek te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een instructieboek, een doe-boek of een moppenboek. Klinkt een moppenboek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kennen wij een superleuk boek voor deze doelgroep. We verwijzen hier naar het boek Kidsweek – Moppenboek deel 1. Dit moppenboek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het leuke van Kidsweek – Moppenboek deel 1 is dat de moppen door lezers van deze kinderkrant zijn geschreven. Er zijn in het boek bovendien ook allerlei grappige raadsels. In het boek kom je een selectie van de grappigste moppen en raadsels tegen. Er zijn immers duizenden moppen ingezonden, maar er is een selectie gemaakt van de 200 leukste. Deze moppen en raadsels zijn in het boekje opgenomen. Doordat een groot deel van de moppen door kinderen zijn geschreven, zijn ze (kind)vriendelijk. Een van de raadsels die je tegenkomt is: “Waarom heeft een oen lege flessen in de koelkast staan?”. Het antwoord op dit raadsel is: “Voor bezoekers die niks willen drinken natuurlijk!”. Houd er rekening mee dat de slappe lach op de loer ligt…

Eigenschappen van het boek Kidsweek – Moppenboek deel 1:

 • Je komt per bladzijde 1 tot 5 moppen tegen.
 • De leukste moppen en raadsels uit Kidsweek zijn opgenomen in dit boekje.
 • Moppenliefhebbers vanaf ongeveer 9 jaar genieten optimaal van de grappen in dit boek.
 • Het boekje is in een zeer klein formaat uitgegeven, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt.
 • In het boek zijn er moppen en raadsel verwerkt, die afkomstig zijn van lezers van de wekelijks verschijnende kinderkrant.

2. Het stap voor stap tekenboek

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten boeken. Zo vindt het ene kind een verhaalboek leuk, terwijl een ander kind het liefst een encyclopedie bekijkt. Er zijn zelfs kinderen die eigenlijk niet van lezen houden. Voor hen zijn er bijvoorbeeld doe-boeken Het stap voor stap tekenboeken moppenboeken. Wist je dat er ook boeken zijn die je helpen om je talenten te ontwikkelen? Zo kun je bijvoorbeeld beter leren tekenen door de instructies in een boek op te volgen. Klinkt een dergelijk tekenboek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kies je voor Het stap voor stap tekenboek. Voor (toekomstige) tekenaars is dit boek het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het boek laat je onder andere zien dat iedereen kan tekenen. Bovendien ontdek je dat tekenen gemakkelijker is dan velen denken. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal vaste lijnen leren. Wist je dat Het stap voor stap tekenboek een heruitgave is van een klassieker uit 1913? Deze klassieker inspireerde ooit de wereldbekende Walk Disney. In het boek vind je in zwart-wit zo’n 150 tekeningen. Hierbij leiden eenvoudige lijnen uiteindelijk tot mooie figuurtjes. Jij als lezer probeert het eindfiguur te tekenen door de lijnen na te maken. Je ontwikkelt dus gemakkelijk tekentalent dankzij dit leuk en toegankelijk boek. Hoewel het boek gericht is op kinderen, spreken de tekeningen ook volwassenen aan. Leer dus samen met je kind beter te tekenen.

Eigenschappen van het boek Het stap voor stap tekenboek:

 • Iedereen die beter wil leren tekenen kan gebruik maken van dit boek.
 • Met dit boek in huis leer je dat iedereen kan tekenen en dat tekenen niet moeilijk hoeft te zijn.
 • Zowel jongeren als ouderen worden door dit leuke en toegankelijke boek geactiveerd om te tekenen.
 • Je vindt in het boek zo’n 150 zwart-wit tekeningen waarbij eenvoudige lijnen tot mooie figuurtjes leiden.

3. Het Ministerie van Oplossingen 3 – Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

We hebben in dit artikel tot nu toe gefocust op kinderen die niet dol zijn op lezen. Daarom is er gesproken over een instructieboek en een moppenboek. Er zijn echter ook kinderen die het prettig vinden om te lezen. Dergelijke kinderen genieten bijvoorbeeld van verhaalboekenHet Ministerie van Oplossingen 3 - Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis en informatieve boeken. Als je kind houdt van verhaalboeken, dan is het handig om hem/haar te interesseren in een boekenreeks. Zo kunnen ze meerdere boeken over dezelfde hoofdfiguren lezen. Klinkt een boek uit een populaire reeks als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor Het Ministerie van Oplossingen 3 – Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis. Dit boek is het derde deel uit de reeks Het Ministerie van Oplossingen.

In dit boek stort het Ministerie zich op een nieuwe zaak. Bovendien zijn alle boeken uit de reeks leuk. Daarom is dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Waar gaat “Het Ministerie van Oplossingen 3 – Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis” over? In dit boek hebben de hoofdpersonen Kai, Nina, Ruben en Alfa het na de zomervakantie enorm druk. Ze zijn namelijk lid van het geheime Ministerie van Oplossingen, dat anoniem andere mensen helpt. In dit deel is de vader van de invalmeester een problematisch verzamelaar. Daarom bedenken de kinderen een oplossing voor het overvolle boshuis voordat de overheid ingrijpt. Ze worden echter tegengewerkt door de Zilvermannen…

Eigenschappen van het boek Het Ministerie van Oplossingen 3 – Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis:

 • Ondanks het boek behoort tot een reeks, kun je dit deel ook onafhankelijk lezen.
 • In het boek zijn er tientallen kleine zwart-witillustraties die sfeer-verhogend werken.
 • Hier gaat het om het derde deel van de boekenreeks Het Ministerie van Oplossingen.
 • Boeken uit deze reeks zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Vier scholieren helpen in dit verhaal een problematisch verzamelaar een oplossing te vinden voor zijn overvolle boshuis.

4. Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal

Elk kind heeft zijn eigen voorkeuren. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld spannende fantasieverhalen, enge horrorverhalen, maar ook romantische verhalen. Veel kinderen vinden het ook prettig om een boek vol humor te lezen. Wil jouw kind graag een boek uit een reeks lezen? Moet het Costa Banana 1 - De gruwelijke generaalboek bovendien grappig zijn? Dan kennen wij het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen hier naar het boek  Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal. Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het gaat hier namelijk om een boek uit een reeks vol humor. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je kind zal genieten van het boek.

Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal is deel 1 uit de supergrappige serie. Het boek gaat over Pablo Fernando, de president van Costa Banana. Het tropisch landje ligt in Centraal-Amerika. Bovendien is Pablo Fernando een dictator van de milde soort, die vooral aan zelfverheerlijking doet. In dit deel wordt het land van binnenuit bedreigd door de vertrouweling van de president, generaal Sjasliek en enkele aanhangers. Ze ontvoeren de vrouw van de president en dreigen een heuse oorlog met Amerika. De dochter van de president, Rosa, heeft gelukkig het DNA van een spion. Ook blijkt haar broertje Fico pienterder dan gedacht… Hoewel het boek spannend is, is het vooral grappig. De kostelijke beschrijvingen laten je als lezer glim- of schaterlachen. Lees het boek dus snel!

Eigenschappen van het boek Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal:

 • Het boek is deel 1 uit de boekenreeks Costa Banana.
 • Je komt als lezer kostelijke beschrijvingen tegen die je laten glim- of schaterlachen.
 • Kinderen vinden het boek aantrekkelijk, omdat het best spannend, maar vooral grappig is.
 • Dit boek is bestemd voor zelf lezende kinderen vanaf ongeveer 9 jaar, maar kan ook voorgelezen worden aan jongere kinderen.
 • Rosa en Fico, de kinderen van de president, moeten in dit boek het land proberen te beschermen tegen de bedreiging van generaal Sjasliek.

5. De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Het is gebleken dat vele kinderen graag een boek uit een reeks lezen. Echter, niet elke reeks boeit elk kind. Daarom is het handig om je kind aanwezig te laten zijn bij het uitkiezen van een nieuw boek. In dit artikel hebben we reeds over 2 aantrekkelijke boekenreeksen gesproken. De eerste reeks De waanzinnige boomhut 3 - De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingenwaar we over hebben gesproken is een mysteriereeks. Bij de tweede reeks heb je gezien dat de boeken vooral grappig zijn. Is jouw kind dol op boeken over bizarre en onmogelijke dingen? Dan kennen wij voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen naar De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen. Deze reeks is zeer populair, zelfs onder kinderen die niet echt van lezen houden. Daarom is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen is deel 3 uit de boekenreeks. Net als in het vorige boek, zijn er ook hier maar liefst 13 gloednieuwe verdiepingen bijgekomen. Op elke verdieping is er iets bizars te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een duik nemen in de chocoladewaterval. Het is ook mogelijk om hand-in-slurf te wandelen met de Slurfinator. Je kunt zelfs kennismaken met Professor Stupido. Hij is de grootste ON-uitvinder van de wereld. Voor de volgende deadline van hun boek gebruiken de illustrator en schrijver nu een nieuwe uitvinding: de “Er-was-eens-ooit-machine”. Zal deze werkelijk het hele boek voor hen tekenen en schrijven?

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen:

 • Het derde deel uit de boekenreeks is even leuk als de eerste 2 delen.
 • Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar is het boek zowel visueel als tekstueel bevredigend.
 • In dit deel is de nieuwste uitvinding de “Er-was-eens-ooit-machine”, die boeken schrijft en tekent.
 • Net als in het vorige deel, is ook in dit deel de boomhut verder uitgebreid, dus er zijn allerlei nieuwe dingen te beleven.
No copyright infringement intended.