Zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020? Lees dit artikel!

De meeste kinderen vinden het prettig wanneer je een leuk boek aan hen voorleest. Soms neemt dit genot echter af wanneer het kind zelf begint te lezen. Het is toch belangrijk om het lezen bij je kind te stimuleren, vooral als het kind pas begint te lezen. De oefening is immers nodig. Daarnaast brengt lezen verschillende voordelen met zich mee zoals het vergroten van de woordenschat. Je kind maakt tevens kennis met de wereld door middel van boeken. Als je het leesplezier wil bevorderen, dan kun je wellicht kiezen voor boeken waarin wat te lachen valt. Wellicht is het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een humoristisch boek. Afhankelijk van de interesses van je kind kan het ook een fantasieboek of zelfs een boek met weetjes zijn. Wij helpen je om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

We weten allemaal dat er verschillende soorten boeken zijn. Dit komt doordat de interesses van persoon tot persoon kunnen verschillen. Zo houd jij misschien van spannende thrillers terwijl een ander persoon liever een romantisch verhaal leest. Dit geldt ook voor kinderen. Daarom is er niet één beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Omdat we je toch op weg willen helpen, hebben we een top 5 samengesteld. Dit zijn boeken met verschillende thema’s. Wat de boeken gemeen hebben, is dat ze populair zijn onder jonge lezers of luisteraars. Voor welk boek je dus ook kiest, je maakt een goede keus. Lees het artikel en kies jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit!

1. Stilzitten als een kikker

We leven in een hectische wereld. Hierdoor raken we gestrest. We kunnen niet veel doen aan de wereld om ons heen. Alleen ons eigen gedrag kunnen we aanpakken. Daarom is het handig als je rust kunt vinden in onze onrustige wereld. Hoe doe je dat? Door middel van mindfulness Stilzitten als een kikkeroefeningen. Voor kinderen is het misschien een beetje moeilijk om te mediteren. Dit betekent echter niet dat je hen niet kunt trainen om rust in zichzelf te (leren) vinden. Is daarom een boek over mindfulness volgens jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kies je voor het boek Stilzitten als een kikker. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over mindfulness.

In het boek Stilzitten als een kikker vind je allerlei oefeningen. Denk maar aan het tekenen van je ademhaling en het oefenen van je geheugenspier. Andere oefeningen in het boek zijn het ruiken van geuren, het kamertje van je hart vullen en de baas worden over je gedachten en geluk. Het komt er in het kort op neer dat je aandacht moet (leren) geven aan jezelf en anderen. Op die manier heeft de hectische wereld om je heen een minder negatief effect op je. Als je er goed in bent, laat je je zelfs helemaal niet beïnvloeden door factoren van buitenaf. Oefeningen in het boek zijn verdeeld over 6 hoofdstukken met 5 korte metafoorverhalen, leuke spelletjes, briefjes om weg te geven en zelfs yoga-oefeningen.

Eigenschappen van het boek Stilzitten als een kikker:

 • Via dit unieke boek leer je mindfulness aan jonge kinderen.
 • In het boek zijn er zowel mindfulness-oefeningen als leuke verhaaltjes.
 • Als je kind dit boek heeft gelezen, wordt hij/zij de baas over zijn/haar eigen gedachten.
 • Het boek leert je naast opgroeien in een hectische tijd en wereld de rust in jezelf te vinden.
 • Behandel dit boek met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar of laat oudere kinderen het boek zelf lezen.

2. Allemaal Onzin

Er zijn kinderen die het fijn vinden om verschillende verhalen over dezelfde personages te lezen. Dit geldt ook voor wanneer je aan hen voorleest. Als je een boek wil kopen voor een dergelijk kind, dan kun je kiezen voor een boek uit een boekenreeks. Het vervelende van een Allemaal Onzinboek uit een reeks is dat het boek vaak relatief lang is. Als verhaal voor het slapengaan kies je juist voor korte voorleesverhalen. Zoek je daarom naar een bundel korte voorleesverhalen over dezelfde personages? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. Dit boek heet Allemaal Onzin. Doordat het boek aantrekkelijk is, is het wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Het boek Allemaal Onzin gaat over de kleuter Vladimir en zijn fantasievriendje mannetje Onzin. Dit mannetje, dat niet groter is dan een colaflesje, woont achter het behang van Vladimir’s kamer. Samen beleven ze elke nacht gekke, grappige avonturen. Deze avonturen vinden plaats in Het Land Achter Het Behang. Na deze avonturen valt Vladimir heerlijk in slaap. Wanneer Vladimir aan volwassenen vertelt wat hij heeft meegemaakt, vinden ze het allemaal onzin. Toch, weet hij zeker dat hij elke nacht fantastische en wens-vervullende avonturen beleeft met zijn vriend. Hoewel de ontmoetingen soms spannend of een beetje griezelig zijn, weet de auteur ze toch heel vriendelijk en met humor te ontzenuwen.

Eigenschappen van het boek Allemaal Onzin:

 • In dit boek vind je een bundel korte voorleesverhalen.
 • Verhalen in het boek zijn rijkelijk geïllustreerd met vrolijk gekleurde, zwart-omlijnde tekeningen.
 • De tekst en illustraties in het boek sluiten uitstekend aan bij de verbeeldingswereld van kleuters.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar 7-jarigen kunnen het boek zelf lezen.
 • Als je het boek leest, beleef je samen met Vladimir en zijn fantasievriendje mannetje Onzin de leukste avonturen.
 • Vladimir en mannetje Onzin beleven elke avond gekke en grappige avonturen, waarna Vladimir heerlijk in slaap valt.

3. Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen

Bij het beschrijven van het bovenstaande boek, hebben we gesproken over boeken uit een reeks. Het leuke van dergelijke boeken is dat nadat je ze hebt uitgelezen, het avontuur gewoon doorgaat. Je koopt namelijk het boek dat volgt. Zo maak je samen met de personagesFoeksia De Miniheks - Foeksia en de toverschaatsen allerlei nieuwe dingen mee. Een dergelijke boekenreeks is de serie Foeksia de miniheks. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, gaat dit boek over een jonge heks die van alles meemaakt. Klinkt een dergelijk boek als het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Je kunt dan kiezen voor het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen. Hoewel het boek deel uitmaakt van een reeks, kun je hem ook zelfstandig lezen.

In het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen kijkt Foeksia naar de kinderen die op de vijver schaatsen. Plotseling ziet ze dat een aantal jongens gemeen doen tegen haar vriendje Tommie. Ze pesten hem, omdat hij niet kan schaatsen. Foeksia is niet zomaar een heks. Ze besluit daarom om de jongens een lesje te leren. Daarom jaagt ze de jongens eerst weg met een sneeuwballengevecht. Vervolgens tovert ze verder. Tommie kan namelijk ineens schaatsen als de beste. Is het echter wel verstandig om haar krachten op die manier te gebruiken? Misschien wel, omdat ze het deed om haar vriend te helpen… Lees het boek en ontdek of het voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is.

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen:

 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks Foeksia de miniheks.
 • Je ziet in dit boek dat heksje Foeksia haar vriendje, dat gepest wordt, helpt.
 • Bij dit boek is er gezorgd voor een korte inleiding vooraf en een nawoord over pesten.
 • Ondanks het boek deel uitmaakt van een boekenreeks, kun je het ook zelfstandig lezen.
 • Dankzij de aantrekkelijke omslag en grappige schutbladen is het boek ideaal voor een grote doelgroep.
 • Lees het verhaal voor of laat kinderen die ongeveer 2 jaar leesonderwijs hebben gehad het boek zelf lezen.

4. Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!

Bij het uitkiezen van een kinderboek kun je letten op verschillende factoren. Zo kun je een boek uitkiezen aan de hand van het leesniveau van je kind. Je houdt daarnaast rekening met zijn/haar interesses. Het is ook handig om te kiezen voor boeken over jaarlijkse gebeurtenissenHet vrolijke Sinterklaas-voorleesboek! of feesten. Denk er bijvoorbeeld aan dat boeken over de verschillende seizoenen populair zijn. Daarnaast zijn boeken over Sinterklaas en Kerstmis voor kinderen super leuk. Is jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar daarom een boek over Sinterklaas? Dan kennen wij het perfecte boek, namelijk Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!. Dit boek is het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over Sinterklaas.

Het boek Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek! is een aanrader. Dit komt doordat er niet slechts 1 verhaal over Sinterklaas in het boek is. Er zijn in de bundel maar liefst 22 aantrekkelijke versjes en verhalen over Sint en Piet. Bovendien zijn de verhaalonderwerpen vrij traditioneel. Je komt bijvoorbeeld verhalen tegen over kleine, stoute kinderen, maar ook over chocoladeletters. Veel van de figuren in het boek zijn bekend bij jonge lezers en luisteraars. Daarnaast komen er in het boek ook figuren tegen die in vele andere voorleesboeken voorkomen. Door dit boek met een licht-humoristische ondertoon (voor) te lezen, hoef je je geen moment te vervelen.

Eigenschappen van het boek Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!:

 • De illustraties in het boek zijn met waterverf ingekleurd.
 • Je komt in deze bundel in totaal 22 aantrekkelijke versjes en verhalen over Sint en Piet tegen.
 • Veel van de verhalen en verzen die in dit boek zijn opgenomen, zijn in feite volkomen tijdloos.
 • Alles in deze verhalen en verzen met een licht-humoristische ondertoon komt altijd weer goed.
 • In de bundel vind je een aantal verhalen over bekende figuren zoals de blote koning, het mannenkoor en de drie jongetjes.

5. Meester Kikker

In kinderboeken is van alles mogelijk. Zo kan een muis veranderd worden in een paard, die een koets achter zich trekt. Daarnaast is het mogelijk dat iemand gedurende vele jaren slaapt, zonder dood te gaan en ga zo maar door. De voorbeelden die we hebben aangehaald Meester Kikkerzijn afkomstig uit bekende sprookjes. Ben je echter op zoek naar een nieuw fantasieboek? Moet dat boek tevens het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar zijn? Dan raden wij het boek Meester Kikker aan. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In dit boek gebeuren er namelijk ook de raarste dingen. Toch blijft het boek spannend en aantrekkelijk.

In het boek Meester Kikker heeft meester Frans een geheim. Hij vertelt zijn geheim aan zijn klas. Het geheim is dat hij zo nu en dan in een kikker verandert. Hij vindt deze verandering niet prettig, omdat hij het niet in de hand heeft. In eerste instantie geloven de kinderen hem niet. Ze denken dat meester Frans een grap maakt. De kinderen in de klas geloven hem pas wanneer hij op een dag de klas binnenkomt met kroos in zijn haar. Daarnaast heeft hij gescheurde en natte kleren aan. Meester Frans vertelt aan de kinderen dat hij is aangevallen door een ooievaar… Was de dader meneer Stork, de directeur van de school, die af en toe in een ooievaar verandert?

Eigenschappen van het boek Meester Kikker:

 • Je kunt dit fantasieboek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Er zijn in het boek vrolijke, aansprekende zwart-witillustraties die het verhaal completeren.
 • Desgewenst kun je het boek voorlezen, maar kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen het boek ook zelf lezen.
 • Het boek gaat over meester Frans, die af en toe in een kikker verandert en meneer Stork, die in een ooievaar verandert die kikkers opeet om weer mens te worden.
No copyright infringement intended.