Lees dit artikel en vind het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020!

De meesten van ons weten hoe belangrijk het is om voor te lezen aan kinderen. Je draagt op die manier namelijk bij aan de hersenontwikkeling van het kind. Daarnaast vergroot je zijn vocabulaire. Kinderen aan wie er regelmatig wordt voorgelezen hebben zelfs een hogere mate van empathie. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Wij kunnen je helpen. Je hoeft namelijk slechts op enkele factoren te letten om het ideale boek uit te kiezen. Zo selecteer je een boek dat past bij de leeftijd van je kind. Vervolgens kies je voor een onderwerp dat het kind interesseert. Op die manier kies je gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit. Nu rest slechts het voorlezen. Je kunt bijvoorbeeld voorlezen met stemmetjes. Dit is leuk voor het kind. Ook het variëren van de intonatie brengt voordelen met zich mee…

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

Velen vinden het moeilijk om het ideale boek voor kinderen uit te kiezen. Ouders gaan er namelijk vanuit dat er enorm veel boeken geschreven zijn. Dit is waar. Er zijn echter factoren die je op weg helpen. Daarnaast kun je boeken ook zelf interessant maken. Zo heb je niet het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar nodig. Je zorgt er namelijk voor dat het kind geniet van jouw manier van voorlezen. Let hierbij op de reactie van het kind. Vind je het toch nog moeilijk om het ideale boek te selecteren? Maak je geen zorgen. We helpen je namelijk op weg door je te vertellen over de top 5 van het jaar. In deze top 5 zijn er alleen populaire boeken opgenomen. Deze boeken over diverse onderwerpen zijn allemaal bedoeld voor 4- en 5-jarigen. Vind dus eenvoudig het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar!

1. De Gorgels – Wereld van de Gorgels

Er zijn veel kinderen die het prettig vinden wanneer er aan hen wordt voorgelezen. Daarnaast zijn er ook enkele kinderen die slechts van bepaalde verhalen genieten. Bij dergelijke kinderen is het handig om boeken uit een reeks aan hen voor te lezen. Daarbij is het slechts De Gorgels - Wereld van de Gorgelsbelangrijk dat je kiest voor een reeks die hen interesseert. Heeft je kind interesse getoond in de reeks De Gorgels? Dan kennen wij voor hem/haar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. We verwijzen hier naar het boek De Gorgels – Wereld van de Gorgels. Dit boek is voor De Gorgels-liefhebbers het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boek laat namelijk zien hoe de kleine Gorgel Bobba belandt bij het jongetje Melle.

In het boek De Gorgels – Wereld van de Gorgels zie je dat Bobba geboren wordt in een warm holletje. Zijn holletje is onder de met sneeuw bedekte duinen. Bovendien wordt deze kleine Gorgel geboren op een van de koudste dagen van het jaar. In de lente speelt Bobba voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school. Daar leert hij over dieren, planten en ook mensenkinderen. Na een paar jaar ontvangt Bobba als een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding zijn diploma. Hij krijgt vervolgens de foto van een jongetje over wie hij moet gaan waken. Dit jongetje heeft krullen en heet Melle. Wat Bobba niet weet, is dat de jongen superogen heeft…

Eigenschappen van het boek De Gorgels – Wereld van de Gorgels:

 • Het leuke boekje maakt deel uit van de boekenreeks De Gorgels.
 • In dit deel wordt er gefocust op het perspectief van het Gorgeltje Bobba.
 • Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar genieten van dit boekje over de kleine Gorgel Bobba en zijn mensenkind Melle.
 • De kleine Gorgel Bobba heeft in dit verhaal een grote taak, namelijk een Mensenkind beschermen tegen de Brutelaars.
 • Er zijn in het boek sfeervolle prenten die vaak 1 tot 2 pagina’s vullen en die het (voor)lezen van dit boek nog interessanter maken.

2. Waar is Noura?

In de beschrijving van het vorige boek heb je gezien dat het boek deel uitmaakt van een reeks. Sommige kinderen genieten enorm veel van verhalen die afkomstig zijn uit een reeks. Heb je ook een kind dat van dergelijke boeken houdt? Is het kind echter een fan van de reeks Dolfje Waar is Noura?Weerwolfje? Dan kennen wij een boek dat hij/zij vast wel leuk zal vinden. Dat boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het boek heet Waar is Noura?. Hoewel dit boek geen officieel deel is van Dolfje Weerwolfje, gaat het wel over de personages uit deze reeks. Daarom is het boek voor Dolfje Weerwolfje-liefhebbers het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boek Waar is Noura? zie je dat het nacht is en de maan vol is. Noura is echter zoek. Daarom besluit Dolfje naar haar op zoek te gaan. Waar zou ze kunnen zijn? Om erachter te komen waar ze is, vraagt Dolfje aan allerlei dieren of ze haar hebben gezien. Zo stopt hij bij muis, kat en uil. Helaas heeft niemand Noura gezien. Daarom assisteren de lezer en luisteraar Dolfje in zijn zoektocht. Het leuke van het boekje is dat het een samenleesboekje is. Om precies te zijn is het boekje bedoeld voor kleuters die al belangstelling hebben voor het leren lezen. Op de rechterpagina kunnen deze kinderen hun leesvaardigheid met behulp van een plaatje en een woord oefenen.

Eigenschappen van het boek Waar is Noura?:

 • Je kunt het boekje samenlezen met leergierige kleuters vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Met behulp van een plaatje met daarnaast de letters van het woord oefenen kinderen hun leesvaardigheid.
 • Dolfje Weerwolfje zoekt in dit boek naar Noura, dus hij vraagt aan allerlei dieren of ze Noura hebben gezien.
 • Eigenlijk is dit boek een samenleesboekje, dat bedoeld is voor kleuters die belangstelling hebben om te leren lezen.
 • Ervaren lezers lezen de tekst op de linkerpagina’s van het boek en op de rechterpagina’s oefenen kinderen hun leesvaardigheid.
 • In het boekje worden er verschillende dierennamen genoemd, waardoor kleuters deze dierennamen gemakkelijk leren te lezen.

3. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Het is gebleken dat veel kinderen het prettig vinden om steeds naar andere verhalen over dezelfde personages te luisteren. Daarom zie je dat er veel boekenreeksen zijn voor jonge kinderen. Een bekende kinderserie is Rupsje Nooitgenoeg. Doordat deze reeks beschikbaar is voor Rupsje Nooitgenoeg - Voelboekzeer jonge kinderen, groeit je kind er als het ware mee op. Is voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar een boek over dit rupsje? Dan kun je kiezen voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek. Dit boekje is geschikt voor jongere kinderen, maar ook kleuters genieten ervan. Er is namelijk gezorgd voor unieke kleuren en vormen. Hierdoor spreekt het boek tot de verbeelding van zelfs de allerjongste kinderen. Het boekje is uniek vanwege verschillende elementen. Zo is er gezorgd voor allerlei kleurrijke illustraties.

Daarnaast genieten kinderen optimaal van het boekje, omdat het een voelboek is. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld de zachte manen van een leeuw aaien. Ook kunnen ze met hun vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5 volgen. Je kunt met dit boekje dus kleuters cijfers leren schrijven. Het boekje Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek leert kinderen over allerlei thema’s. Denk maar aan dieren, cijfers, kleuren, vormen en woorden. Al deze thema’s worden in het boekje zodanig geïntroduceerd dat ze de jonge doelgroep aanspreken. Zie je waarom dit boekje wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is?

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

 • Je kunt je kind met dit boek meer over dierengeluiden, cijfers, woorden, kleuren en vormen leren.
 • Behandel dit boekje met kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar of laat kleuters meedoen terwijl je voorleest.
 • Vrolijk gekleurde figuren en voorwerpen zijn in het boek vrijstaand geplaatst tegen een witte ondergrond.
 • Op elke pagina kom je een of meer voelelementen tegen, waardoor het boek ook interessant is voor heel jonge luisteraars.

4. Ik vind je lief, opa

De meeste kinderen kijken op naar hun ouders en grootouders. Volgens de kinderen weten deze volwassenen namelijk alles. Zo kan oma bijvoorbeeld de lekkerste pannenkoeken bakken. Opa kan daarnaast alles wat stuk is repareren. Ook mama en papa zijn supermensen. Om deze Ik vind je lief, opareden bewonderen kinderen hun (groot)ouders. Wil je daarom een leuk boekje over grootvader- en kleinkind-liefde aan je kind voorlezen? Wij kennen het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over dit onderwerp. Het boekje waar we naar verwijzen heet Ik vind je lief, opa. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het boek over de liefde tussen een grootvader en zijn kleinzoon. Daarom is dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boekje stelt Kleine Beer allerlei vragen aan Opa Beer. Zo wil hij weten of hij ooit zo handig, dapper en slim zal worden als zijn opa. Daar geeft Opa Beer antwoord op. Op een bepaald moment besluit Kleine Beer zijn kunnen te tonen. Hij denkt namelijk dat hij de beste manier weet om vis te vangen. Ook denkt hij dat hij optimaal een hol kan uitgraven. Het blijkt echter dat Opa Beer dat alles veel beter kan. Gelukkig deelt Opa Beer zijn kennis met Kleine Beer. Hij laat het beertje namelijk een paar veel slimmere manieren zien om allerlei dingen te doen. Hierdoor beseft Kleine Beer dat de eenvoudigste manier vaak de beste is.

Eigenschappen van het boek Ik vind je lief, opa:

 • Je kunt dit boekje over Opa Beer en Kleine Beer voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Liefhebbers van dit boek vinden het fijn te weten dat er ook versies zijn over oma, mama en papa.
 • In dit boekje denkt Kleine Beer dat hij allerlei dingen kan doen, maar Opa Beer laat hem een paar slimmere, eenvoudigere manieren zien.
 • Het boek kan aan individuele peuters of kleuters voorgelezen worden, maar is ook perfect voor groepen dankzij de grote, duidelijke illustraties.

5. Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief

Kinderen vinden het meestal fijn om te luisteren naar verhalen over vriendschap en liefde. Deze verhalen geven hen namelijk een warm gevoel van binnen. Dit is vooral het geval wanneer ze zichzelf terugzien in de personages. Wil je daarom graag een boekje over vriendschap Woezel & Pip - Ik vind jou zo liefvoorlezen aan je kind? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Is je kind een fan van de hondjes Woezel en Pip? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. We verwijzen hier naar het boek Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief. Dit lieve boekje gaat over de dieren in de Tovertuin. Woezel wil graag aan al zijn vriendjes vertellen hoe lief hij hen vindt. Toch vindt hij Pip wel de allerliefste.

De bekentenis komt echter niet zo gemakkelijk. In het boek Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief vertelt Woezel werkelijk aan zijn vriendjes waarom hij hen lief vindt. Echter, zijn allerbeste vriendinnetje Pip komt onverwachts tevoorschijn. Zij vertelt aan Woezel hoe lief ze hem vindt. Dit maakt Woezel verlegen. Daarom verstopt hij zich. Hoe zal Pip zich voelen? Misschien weet ze niet dat Woezel verlegen is en denkt ze dat hij haar niet lief vindt… Denk je dat Woezel toch de moed heeft om Pip te vertellen hoe lief hij haar vindt? Je ontdekt het antwoord op deze vraag wanneer je het boekje voorleest. Begrijp je nu waarom dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is?

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief:

 • Lees dit herkenbare verhaaltje voor aan jonge kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Het schattige prentenboekje gaat over 2 populaire hondenvriendjes Woezel en Pip.
 • In dit korte, eenvoudige verhaaltje uit de reeks Woezel en Pip zie je hoe lief de honden elkaar vinden.
 • Er zijn op elke bladzijde van dit boekje over vriendschap 2 tot 5 regels tekst met daarboven een vrolijke illustratie.
 • Woezel vertelt in dit boekje aan zijn vriendjes waarom hij hen lief vindt, maar wordt verlegen en verstopt zich wanneer Pip vertelt hoe lief ze hem vindt.
No copyright infringement intended.