Zoek je naar het beste voel- en knisperboekje van 2020? Lees dit artikel en kies je favoriet uit!

Wanneer je zwanger bent, bereid je je voor op de komst van je baby. Je schaft allerlei leuke speeltjes aan, richt de kinderkamer in en koopt interessante boekjes. We weten immers allemaal dat voorlezen vele voordelen met zich meebrengt. Echter, wanneer het kindje is geboren, zie je dat sommige situaties anders zijn dan verwacht. Zo heb je meestal niet de volledige aandacht van baby’s als je aan hen voorleest. Het kindje vindt het namelijk interessanter om zelf met het boek te spelen. Daarom zijn er voel- en knisperboekjes. Dergelijke boeken kun je voorlezen en samen met je kind bekijken. Zelfs als je niet in de buurt bent, geniet het kindje van het boek door ermee te spelen. Zoek je naar het beste voel- en knisperboekje? Hier vind je hem! Lees dit artikel om het beste voel- en knisperboekje van dit moment te vinden.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Als je zoekt naar het beste voel- en knisperboekje, kun je op verschillende manieren te werk gaan. Echter, doordat velen weinig tijd hebben, kiest men voor de eenvoudigste manier. Daarbij kiest men aan de hand van populariteit een boek uit. Dit is handig, omdat je dan alleen de inhoud van de bekende boekjes bekijkt. Aan de hand van de behoefte van je kind kies je dus gemakkelijk een geschikt boekje uit. In dit artikel ga je precies op die manier te werk. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Alle boekjes in deze lijst zijn momenteel populair en gewild. De thema’s in de boekjes verschillen, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Aarzel dus niet en kies gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind uit!

1. Opa en oma Pluis

De band tussen kleinkinderen en hun grootouders is vaak zeer hecht. Dit komt doordat kinderen meestal opkijken naar hun grootouders. Daarnaast adoreren grootouders hun kleinkinderen vaak. Daarom verwennen zij hun kleinkinderen optimaal. In verhaaltjes zie je Opa en oma Pluisdat dit gedrag terug komt. Zo leren kleinkinderen in verhaalboeken allerlei nieuwe dingen van hun grootouders. Zoek je naar een verhaalboek met een dergelijk thema? Is het beste voel- en knisperboekje voor jou bovendien een Nijntje boek? Dan kun je kiezen voor het boekje Opa en oma Pluis. Wij vinden dat dit lieve boekje het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind is. Dit komt doordat het boekje gaat over de band tussen grootouders en hun kleinkind.

Om precies te zijn, gaat Nijntje in dit boekje op bezoek bij haar grootouders. Zij vinden het immers erg fijn wanneer Nijntje op bezoek komt. Omgekeerd vindt Nijntje het ook een waar genot om bij haar grootouders op bezoek te gaan. Wanneer ze deze keer haar grootouders bezoekt, zorgen deze voor een onvergetelijke dag. Zo is opa super handig. Daarom maakt hij speciaal voor Nijntje een step. Oma houdt van breien en leert dit ook aan Nijntje. Aangezien Nijntje het breien snel onder de knie heeft, breit zij een mooie, rode omslagdoek voor oma Pluis. Oma geeft Nijntje bovendien 2 koekjes bij de thee. Na een geslaagde dag stept Nijntje vrolijk naar huis.

Eigenschappen van het boek Opa en oma Pluis:

 • Op de linkerpagina’s zie je steeds 4 regels tekst op rijm.
 • Dit boekje uit de Nijntje boekenreeks is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Nijntje brengt in dit boek een bezoekje aan haar grootouders, waar ze samen allerlei leuke dingen doen.
 • Bekijk je de rechterpagina’s van het boek, dan kom je mooie tekeningen tegen in de bekende Bruna-stijl.
 • Peuters en kleuters genieten optimaal van de versjes en tekeningen over een liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie.

2. Nog even een kusje erop

Het leven bestaat uit vallen en opstaan. Dat betekent dat het normaal is om een keer een minder prettige ervaring te hebben. Je moet namelijk weten dat die gebeurtenis niet het einde van de wereld is. Daarom sta je op en ga je verder met je leven. Hoe eerder je deze levensles Nog even een kusje eropaan kinderen leert, hoe beter. Er zijn daarom zelfs peuterboekjes met deze levensles. Klinkt een dergelijk boekje als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan raden wij het boekje Nog even een kusje erop aan. Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje over vallen en opstaan. Bovendien is het boekje uniek, omdat het bijna net als een spelletje werkt. Dankzij de unieke interactieve eigenschap genieten kinderen optimaal van het verhaal.

In het boekje Nog even een kusje erop is Klein Konijn gevallen. Dit vindt hij niet leuk, omdat hij nu pijn heeft. Hij heeft zelfs bloed op zijn arm. Deze situatie laat je niet zo. Daarom doe je wat je kan om het lieve konijntje te helpen. Het boekje geeft je de mogelijkheid om te tappen en swipen om het konijntje te helpen. Je troost Klein Konijn eerst om hem weer op de been te helpen. Ook zet je een pleister op zijn wond en geef je hem een kusje waar het pijn doet. Je droogt vervolgens zijn traantjes en snuit zijn neusje. Tot slot sla je het vuil van zijn kleren zodat Klein Konijn weer verder kan gaan.

Eigenschappen van het boek Nog even een kusje erop:

 • Je bekijkt het boekje samen met kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • Als je dit boekje voorleest, tap en swipe je net als op een iPad om Klein Konijn te helpen.
 • Klein Konijn is in dit verhaal gevallen en het is jouw taak om hem te helpen om weer verder te gaan.
 • Het unieke van dit boekje is dat het meer is dan een voorleesboek dankzij het unieke interactieve aspect.
 • Dit boekje moedigt peuters aan om Klein Konijn te troosten en hem weer op de been te helpen nadat hij is gevallen.

3. Boer Boris in de sneeuw

Sommige kinderen dromen ervan om het leven van iemand anders te hebben. Daarbij kunnen ze graag het leven van een van hun vriendjes/vriendinnetjes willen hebben. Echter, sommige kinderen willen het liefst het leven van een fictief persoon Boer Boris in de sneeuwhebben. Je kunt hierbij denken aan het leven van een personage uit een boek. Misschien kan hun lievelingspersonage toveren. Je kind kan ook gewoon een personage bewonderen. Bewondert jouw kind Boer Boris? Deze bekende boer is in veel verhalen verschenen. Hierdoor kijken veel kindertjes naar hem op. Als jouw kind ook dol is op deze boer, dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor hem/haar. Het boekje waar we naar verwijzen heet Boer Boris in de sneeuw.

Het boek Boer Boris in de sneeuw is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje. Dit boekje gaat immers over een boer met zijn eigen boerderij. Op deze boerderij kan hij gezellig de hele dag rondrijden in zijn rode tractor. Het boekje laat echter zien dat het leven van een boer best zwaar kan zijn. Dit is vooral het geval in de winter. Zo zie je dat bij Boer Boris alles onder een dik pak sneeuw zit. Zo is er sneeuw gevallen op de koeien, de akkers en zelfs de bekende rode tractor. Gelukkig heeft de bekende boer een grote sneeuwschuifmachine. Deze machine weegt wel 1000 kilogram. Kan boer Boris met de sneeuwschuifmachine alle sneeuw verwijderen?

Eigenschappen van het boek Boer Boris in de sneeuw:

 • Dit boekje is het derde deel uit de bekende boekenreeks Boer Boris.
 • Kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar genieten met volle teugen van dit boekje.
 • Je ontdekt bij het voorlezen van dit verhaal dat boeren het in de winter enorm zwaar hebben.
 • Op de dubbele pagina’s kom je steeds illustraties tegen die een perfecte symbiose vormen met de teksten op rijm.

4. Dag dieren!

Er zijn verschillende soorten kinderboeken. Echter, we zien steeds vaker dat men voel- en knisperboekjes koopt voor jonge kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat je het kind op die manier aangenaam bezig houdt. Het kind kan namelijk naar hartenlust met Dag dieren!het boekje spelen. Hierbij hoef jij je als ouder geen zorgen te maken dat het kind de bladzijden scheurt. Deze pagina’s zijn immers van stevig karton of stof gemaakt. Zo ontdekt het kind het boekje zelfs wanneer jij niet in de buurt bent. Klinkt daarom een stoffen knisperboek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek Dag dieren!.

Wij vinden dat het boekje Dag dieren! voor nieuwsgierige kleine kinderen het beste voel- en knisperboekje is. Dit heeft te maken met het feit dat het boekje speciaal voor baby’s is ontwikkeld. Er is daarom gezorgd voor sterke contrasten zoals zwart-wit. Deze contrasterende kleuren nemen baby’s immers het beste waar. Bovendien is er gezorgd voor prachtige zwart-witte dierenillustraties in de stijl van Dick Bruna. Deze auteur ken je waarschijnlijk van de Nijntje boeken. In dit boekje zijn de illustraties afgebeeld tegen een achtergrond van de primaire kleuren. Het geheel is dus een lust voor het oog. Daarom is het boekje een prachtig geschenk voor de allerjongsten.

Eigenschappen van het boek Dag dieren!:

 • Bekijk dit boekje voor de allerjongsten gerust met je baby.
 • Het boekje voor baby’s vanaf 0 jaar is speciaal ontwikkeld en is daarom een lust voor het oog.
 • Doordat het boekje van stof is gemaakt, hoef je je geen zorgen te maken dat je kindje het beschadigt.
 • Er is in het boekje gezorgd voor sterke contrasten zoals zwart-wit, omdat baby’s deze kleuren het beste waarnemen.
 • Illustraties in dit boek zijn afgebeeld tegen een achtergrond van de primaire kleuren waar Dick Bruna bekend om staat.

5. Alles gaat slapen want nu is het nacht

Er zijn kinderen in soorten. Het ene kind luistert meteen wanneer de ouders hem/haar naar bed sturen. Bij andere kinderen is er een speciaal ritueel nodig voordat je hen in bed krijgt. De tweede groep is hoogstwaarschijnlijk groter dan de eerste groep. Kinderen Alles gaat slapen want nu is het nachtwillen meestal immers niet naar bed gaan. Dit heeft te maken met het feit dat ze veel energie hebben. Ook willen ze continu nieuwe dingen meemaken. Gelukkig zijn er veel boekjes over slapengaan. Klinkt een prentenboek over slapengaan als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Kies dan voor het boekje Alles gaat slapen want nu is het nacht.

Het boek Alles gaat slapen want nu is het nacht is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Dit boekje laat namelijk zien dat iedereen naar bed moet wanneer het nacht is. Toch zijn er altijd wel kindertjes die nog niet naar bed willen gaan. In het boek valt de nacht en gaan bijna alle mensen en dieren slapen. Echter, een katje wil nog wat rondzwerven langs weiden, het water en door het bos. Tijdens zijn wandeling komt hij andere dieren met hun jongen tegen. Denk maar aan paarden, spinnen, vossen en vogels. Alle dieren liggen in hun eigen bedje. Echter, er is steeds een diertje ertussen dat nog wakker is. Dit boekje is daarom fijn voor het slapengaan.

Eigenschappen van het boek Alles gaat slapen want nu is het nacht:

 • Lees dit boekje het liefst voor alvorens het slapengaan.
 • Voordat je kindje vanaf ongeveer 2 jaar gaat slapen, lees je dit boekje voor.
 • Het boekje gaat weliswaar over slapen, maar het leert je kind ook meer over verschillende dieren.
 • Er is gezorgd voor een poëtische tekst in combinatie met gedetailleerde illustraties, die zorgt voor een magische, veilige sfeer.
No copyright infringement intended.