Lees dit artikel en vind gemakkelijk de top 5 beste tiener boeken van 2020!

Boeken voor kinderen en jongeren worden op verschillende manieren ingedeeld. Er wordt onder andere gekeken naar boeken voor een bepaald leesniveau. Daarnaast kijkt men soms naar het boektype. Recreatieve boeken bijvoorbeeld zijn bedoeld voor lezen in de vrije tijd. Griffelboeken daarentegen stimuleren je om zelf door te denken. Tegenwoordig wordt er echter minder gekeken naar het niveau en het type boek. Als je dus de beste tiener boeken wil vinden, dan kun je letten op het genre of interessegebied. Elke tiener heeft namelijk andere interesses. Door voor specifieke boeken te kiezen, lezen tieners de boeken graag. Om je zoektocht een beetje te vergemakkelijken, hebben we dit artikel samengesteld. In dit artikel bespreken we interessante tienerboeken. Lees dit artikel dus snel en vind de beste tiener boeken!

Beste tiener boeken van 2020

Sommigen vinden het uitkiezen van de beste tiener boeken moeilijk. Dit hoeft echter geen moeilijke opgave te zijn, omdat er veel hulpmiddelen zijn. Voorheen werd er alleen gekeken naar de leeftijdsindicatie van het boek. Bij vrijwel elk boek kun je namelijk te weten komen of hij voor kinderen, jongvolwassenen of volwassenen is geschreven. Helpt de leeftijdsindicatie je niet, dan kun je letten op het leesniveau. Dit is echter vaak wat moeilijke te achterhalen. Tot slot kun je gewoon naar het genre kijken. Als het gaat om een onderwerp dat je leuk vindt, dan kies je voor dat boek. Heb je er toch moeite mee om een goed boek uit te kiezen? Dan helpt dit artikel je op weg. We hebben namelijk geschreven over de top 5 beste tiener boeken van 2020. Zo komt iedereen aan zijn trekken.

1. Boy 7

Het komt weleens voor dat we ontevreden zijn over ons leven. Daarom wensen we dat we iemand anders konden zijn. Dat is niet mogelijk. Wat wel kan voorkomen is dat je op een dag niets meer over jezelf weet. Sommigen zullen dit wellicht als een oplossing voor hun problemen zien. Echter, als je Boy 7niet weet wie je bent, moet je op sociaal vlak helemaal opnieuw beginnen. Je weet immers niet wie je wel of niet kunt vertrouwen. Een van de beste tiener boeken van dit jaar gaat over een dergelijke situatie. Het boek waar we naar verwijzen heet Boy 7 en is een van de beste tiener boeken van dit jaar.

Boy 7 gaat over een 15-jarige jongen. Hij wordt wakker op een kale, snikhete grasvlakte en weet niet waar of wie hij is. Gelukkig heeft hij een rugzak bij zich. Daarin vindt hij zijn verborgen notebook terug. Zo komt hij zijn verleden op het spoor. Hij kan echter niet zomaar iedereen vertrouwen. Dit mede door een voicemail die hij voor zichzelf heeft achtergelaten. Tijdens het lezen van dit boek lijkt het erop alsof deze jongen zijn verleden deelt met 7 andere jongens. Elk van hen is een uitblinker op een bepaald gebied. Denk je dat de moedige hoofdpersoon achter de gruwelijke gebeurtenissen zal komen die hebben plaatsgevonden?

Eigenschappen van het boek Boy 7:

 • Het verhaal in de ik-vorm en wisselt het heden af met fragmenten uit een dagboek.
 • De hoofdpersoon vindt op den duur zijn verborgen notebook terug en zo komt hij zijn verleden op het spoor.
 • Dit boek is geschreven voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar, bestaat uit 5 hoofdstukken en is buitengewoon spannend.
 • Als “zevende jongen” deelt de hoofdpersoon zijn verleden met andere jongens, die allemaal uitblinkers zijn op een bepaald gebied.
 • Tijdens het lezen van dit boek kom je samen met de volhardende hoofdpersoon achter de gruwelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

2. 54 minuten

Soms is het moeilijk om je een bepaalde situatie in te denken. Het is namelijk ver van je bed. Daarom doet het bepaalde personen bijvoorbeeld niets om te lezen over schietpartijen op scholen. Ze gaan er namelijk vanuit dat dit hen nooit zal overkomen. Als je een beeld wil krijgen over een dergelijke 54 minutensituatie, dan kun je er een boek over lezen. Een van de beste tiener boeken van dit jaar gaat over een dergelijk thema. We verwijzen hier naar het boek 54 minuten. Wanneer je dit boek leest, begrijp je al gauw waarom het boek is geselecteerd als een van de beste tiener boeken. Het gaat immers om een zeer meeslepend verhaal.

In het boek 54 minuten lees je over de start van een nieuw semester op een middelbare school. De dag begint zoals verwacht, maar neemt plotseling een andere wending. Zo ontdekken de leerlingen na de toespraak van de directeur dat ze niet naar hun klassen kunnen gaan. De auladeuren gaan namelijk niet open. Vervolgens begint iemand te schieten. Het blijkt dat een leerling schiet. Wat zal er gebeuren? Zullen er veel doden vallen? Waarom heeft de leerling zelfs besloten op anderen te schieten? Door het boek te lezen krijg je het antwoord op al deze vragen. Je kunt echter ook de volledige recensie over dit boek lezen in het artikel over de beste kinderboeken.

Eigenschappen van het boek 54 minuten:

 • Er is niet gezorgd voor illustraties in dit boek voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar.
 • In het boek zie je dat het nieuwe semester is gestart en een student plotseling begint te schieten.
 • Het boek laat je zien wat de verschillende studenten ervaren tijdens de verschrikkelijke gebeurtenis.
 • Doordat het verhaal spannend is en over een herkenbaar onderwerp gaat, lezen sommige personen het in slechts 1 dag uit.

3. Caro

Hoewel veel studenten vinden dat hun leven een puinhoop is, hebben ze vaak juist een onbezorgd leventje. Ze gaan namelijk naar school en krijgen van hun ouders de spullen die ze nodig hebben. Over een huishouden hoeven ze zich ook geen zorgen te maken. Er zijn echter studenten die werkelijk een Carominder eenvoudig leven hebben. Kun je niet uit elkaar halen welke studenten “overdrijven” met hun problemen en welke echt problemen hebben? Dan is het handig om tienerboeken te lezen. Een van de beste tiener boeken gaat over een student die overdrijft met haar problemen. Het gaat hier om het boek Caro. Wil je weten waarom het boek is gekozen als een van de beste tiener boeken? Dan kun je het boek vandaag nog lezen.

Caro gaat over de studente Caroline Timmers. Zij heeft een onbezorgd leventje op een middelbare school in de Ardennen. Ze maakt dingen mee die heel herkenbaar zijn voor andere middelbare scholieren. Zo heeft Caroline een hoofdrol in een musical. Ze moet ook dealen met jaloerse medescholieren en een verliefde jongen. Daarnaast heeft ze een trouwe vriendin. Haar leven neemt echter een wending wanneer haar moeder plotseling ernstig ziek wordt. Door deze gebeurtenis verhuist haar gezin naar Antwerpen. Zo zijn ze namelijk dichter bij een gespecialiseerd ziekenhuis. Voor Caroline is het wennen aan een nieuwe omgeving. Dit vindt ze niet zo leuk. Hoe zal ze omgaan met de overgang van een kleine samenleving naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie?

Eigenschappen van het boek Caro:

 • Als je dol bent op het boek, kun je ook de tv-serie bekijken.
 • Dit boek is herkenbaar voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.
 • Je krijgt in het boek exclusief inzicht in het leven van de hoofdfiguur.
 • Caroline moet in dit boek verhuizen van een kleine gemeenschap naar een omgeving vol conflicten.

4. De Royals 1 – Verleiding

Er zijn veel boeken geschreven. Je kunt daarom lezen over allerlei onderwerpen. Echter, sommige personen bouwen tijdens het lezen als het ware een hechte band op met de personages. Ze vinden het daarom niet leuk wanneer ze boeken hebben uitgelezen. Gelukkig bestaan er voor dergelijke personen De Royals 1 - Verleidingboekenreeksen. Door een boekenreeks te lezen is het alsof je het verhaal verlengd. Wanneer je namelijk het eerste boek hebt uitgelezen, kun je nog het tweede boek lezen. Nadat je uiteindelijk 3 of meer boeken hebt gelezen, ben je helemaal verzadigd. Wil je graag een super spannend boek uit een boekenreeks lezen? Dan kun je kiezen voor het boek De Royals 1 – Verleiding. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar en behoort tot de boekenreeks De Royals.

Het boek De Royals 1 – Verleiding gaat over de 17-jarige Ella die in een stripclub danst om zichzelf te onderhouden. De beste vriend van haar onbekende overleden vader wil zich over haar ontfermen. Daarom nodigt hij, Callum Royal, haar uit om in zijn villa te wonen. Ze krijgt daar een maandelijkse toelage en gaat naar een prestigieuze middelbare school. Klinkt perfect toch? Er is helaas altijd een keerzijde. De 5 zonen van Callum zijn niet beslist blij met haar komst. Kan het dat de knappe Reed ook iets anders voor Ella voelt? Laat je meeslepen in de prachtige, maar ook ingewikkelde wereld van de familie Royal! Je begrijpt al gauw waarom dit boek een van de beste tiener boeken is…

Eigenschappen van het boek De Royals 1 – Verleiding:

 • Jongeren vanaf ongeveer 17 jaar genieten van dit boek over de 17-jarige Ella.
 • Dit boek is zeer vlot leesbaar en laat lezers denken aan het sprookje van Assepoester.
 • De hoofdfiguur in dit boek onderhoudt zich door te dansen in een stripclub, maar wordt “gered” door Callum Royal.
 • Door de nadruk op seksuele handelingen en het grove taalgebruik ligt het verhaal dichter bij het genre van de zogenaamde New Adult dan Young Adult.

5. One small thing

We hebben daarnet het eerste boek uit de reeks De Royals gerecenseerd. De reeks bestaat uit meerdere boeken, waardoor het je gedurende langere tijd aangenaam bezig houdt. Heb je alle boeken uit de reeks uitgelezen? Wil je graag een boek in dezelfde schrijfstijl lezen? Dan is het handig om een One small thingander boek van deze auteur te lezen. Er is gelukkig nog een boek van de auteur gekozen als een van de beste tiener boeken. Hier verwijzen we naar het boek One small thing. Dit boek is door dezelfde auteur van De Royals geschreven en is even meeslepend. Bovendien is ook dit boek gekozen als een van de beste tiener boeken van het jaar.

Nu wil je graag weten waar het boek over gaat. One small thing gaat over Elisa. Zij heeft sinds de dood van haar zus continu ruzie met haar overbezorgde ouders. Daarom wil ze gewoon een keer lol hebben en de boel vergeten. Velen van ons willen ook weleens zo onbezorgd leven. Echter, (tijdelijk) vluchten voor je problemen is niet altijd de oplossing. Daar komt Elisa ook achter. Ze sneakt namelijk het huis uit en gaat naar een groot feest, waar ze Chase ontmoet. Hun ontmoeting heeft echter grote gevolgen, omdat ook Chase een verleden heeft. Zijn verleden, dat hij liever vergeet, heeft namelijk te maken met Elisa’s zus.

Eigenschappen van het boek One small thing:

 • Tieners van alle leeftijden kunnen dit Young Adult boek lezen.
 • Personen die de boekenreeks De Royals spannend vonden, zullen dit boek waarschijnlijk ook interessant vinden.
 • Dit verhaal gaat over Elisa die haar problemen wil vergeten, stiekem naar een feest gaat en daar Chase ontmoet.
 • De onvergetelijke ontmoeting tussen de twee hoofdpersonen brengt grote gevolgen met zich mee, omdat ook Chase een moeilijk verleden heeft.
No copyright infringement intended.