Je zoektocht naar het beste peuterboek van 2020 eindigt hier. Vergelijk de top 5!

Als je een jong kind hebt, dan is het belangrijk om met hem/haar bezig te zijn. Hierbij verwijzen we niet alleen naar spelen met het kind. Je leert het kind namelijk ook allerlei nieuwe dingen. Denk er maar aan dat je een boekje voorleest en het kind daardoor kennis maakt met nieuwe woordjes. In boeken zijn er vaak ook levenslessen verwerkt. Daarom is voorlezen zeer belangrijk. Wist je echter dat alle voorleesboeken ander voorlezen? Het ene kinderboek is bijvoorbeeld gemakkelijker voor te lezen dan het andere. Daarnaast kunnen de smaken van zowel de luisteraar als de voorlezer verschillen. Dit maakt het een beetje moeilijker om het beste peuterboek uit te kiezen. Maak je echter geen zorgen, want wij helpen je om het beste peuterboek te vinden.

Beste peuterboek van 2020

Door de jaren heen zijn er veel kinderboeken geschreven. De boeken zijn er tevens in allerlei soorten. Zo kun je kiezen voor prentenboeken, kleurboeken, interactieve boeken, boeken met leuke oefeningen en ook voorleesboeken. Vanwege het grote aanbod, kan het voor sommige ouders een uitdaging zijn om het beste peuterboek uit te kiezen. Wij willen je echter graag helpen. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Het gaat hierbij om verschillende peuterboeken over allerlei onderwerpen. We vertellen je tevens waar elk boek over gaat. Hierdoor kun je gemakkelijk nagaan waar je kind interesse in heeft en voor dat boek kiezen. Lees dus snel de recensies en kies het beste peuterboek voor jouw kindje uit!

1. Bobbi 31 – Bobbi viert sinterklaas

Als je een boek voorleest aan je kind, dan wil je over het algemeen dat hij/zij iets nieuws leert. Je kunt daarom bijvoorbeeld kiezen voor boeken over seizoenen of feestdagen. Hierdoor begrijpt het kind op den duur hoe de wereld werkt. Een Bobbi 31 - Bobbi viert sinterklaasjaarlijks terugkerend feest is het Sinterklaasfeest. De meeste kinderen vinden het fijn om cadeautjes en pepernootjes te krijgen. Echter, niet elk kind begrijpt de gedachte achter het feest. Daarom leer jij je kind over de betekenis van deze dag. Is jouw beste peuterboek een boek over Sinterklaas? Dan kun je kiezen voor het boek Bobbi 31 – Bobbi viert sinterklaas. Wij vinden dat dit boek het beste peuterboek voor jouw kind is. Door het boek voor te lezen, leer je je kind namelijk over de Sinterklaasviering.

Het boek Bobbi 31 – Bobbi viert sinterklaas gaat over het beertje Bobbi. Bij de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet mag hij een stukje meerijden op het paard. Bovendien zingt hij bij de haard een liedje. Hij vergeet niet om zijn laars te zetten met een wortel voor het paard. Anders kan de Sint hem overslaan. Wanneer hij ’s morgens wakker wordt, vindt hij 2 cadeautjes. Het ene cadeau is voor hem en het andere cadeau voor olifantje Ollie. Bobbi kan niet wachten tot het pakjesavond is! Je merkt dus dat dit boek dicht bij de belevingswereld van kinderen ligt. Het boek vertelt namelijk wat er allemaal tijdens de Sinterklaasviering gebeurt. De leuke detailtekeningen maken het voorlezen nog leuker.

Eigenschappen van het boek Bobbi 31 – Bobbi viert sinterklaas:

 • In het boek vertelt de auteur je wat er gebeurt wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet komen.
 • Het boekje is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar en bevat vriendelijke tekeningen en rijmpjes.
 • Dit boek maakt deel uit van een boekenreeks over Bobbi, dus kun je ook de andere boekjes over Bobbi voorlezen.
 • Op de linkerpagina vind je steeds een vierregelig rijmpje met een detailtekening en op de rechterpagina een grote ingekleurde tekening.

2. Nog even een kusje erop

Tegenwoordig gebruiken kinderen als het ware vanaf de geboorte tablet of telefoon. We zetten namelijk leuke video’s en spelletjes op deze apparaten om kinderen aangenaam bezig te houden. Hierdoor kan het echter dat kinderen geen interesse meer Nog even een kusje erophebben in voorleesboeken. Toch is voorlezen belangrijk om de woordenschat van je kind uit te breiden. Zoek je daarom naar het beste peuterboek waar kinderen aandachtig laat luisteren? Dan kies je voor een uniek boekje: Nog even een kusje erop. Wij vinden dat dit boekje het beste peuterboek voor jou is. Dit boek lijkt namelijk op een voorleesboek in tabletvorm. Doordat het om een interactief verhaal gaat, luisteren kinderen er graag naar.

Het boek Nog even een kusje erop gaat over Klein Konijn. Hij heeft een ongelukje gekregen en is daarom zeer verdrietig. Echter, als je valt, moet je weer opstaan. Dat is een belangrijke levensles. Dit boek laat daarom zien dat Klein Konijn, die is gevallen, pijn heeft. Zijn arm bloedt zelfs. Daar moet er iets aan gedaan worden. Je kunt door te tappen en te swipen, net als op een tablet, het konijntje helpen. Eerst zet je bijvoorbeeld een pleister op de wond. Dat helpt een beetje. Het konijntje is echter nog steeds verdrietig. Daarom is het jouw taak om hem weer op de been te helpen. Je geeft hem ook nog een kusje op zijn wondje en droogt zijn tranen. Nadat zijn neusje is gesnoten, sla je nog even het vuil van zijn kleren. Dan kan Klein Konijn weer verdergaan!

Eigenschappen van het boek Nog even een kusje erop:

 • Het lieve peuterboek over vallen en opstaan is bestemd voor kindertjes vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • Je kunt in dit boek tappen en swipen net als op een tablet, waardoor het ideaal is voor de iPad-generatie.
 • Klein Konijn in dit boek is gevallen en jij helpt hem door middel van kleine handelingen om verder te gaan.
 • Dit boek sluit nauw aan op de belevingswereld van jonge peuters en geeft een positieve stimulans aan de emotionele ontwikkeling.

3. Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?

Kiekeboe is een spel dat velen van ons in onze jeugd hebben gespeeld. We leren het spel nog steeds aan onze eigen kinderen. Dit komt doordat het spel je kind beter laat letten op zijn/haar omgeving. Ook stimuleer je creativiteit, want een Kiekeboe! wie zit daar, Nijntjecreatieve schuilplaats voorkomt vaak dat je gevonden wordt. Er zijn ook boeken over dit leuke spel geschreven. Vaak is het daarbij de bedoeling dat je de hoofdfiguur helpt om anderen te vinden. Klinkt een dergelijk boek als het beste peuterboek voor jou? Dan kennen we een boek dat je waarschijnlijk interessant zal vinden. We verwijzen hierbij naar het boek Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het gaat namelijk over Nijntje, die kiekeboe speelt.

Het lieve, bekende konijntje kan dit spel niet alleen spelen. Daarom speelt ze met moeder en vader Pluis, Aagje en Willemijn en ook haar knuffelbeer. Je kind krijgt daarbij de taak om Nijntje de anderen te helpen vinden. Dit is mogelijk doordat er in de bladzijden uitsparingen zitten. Je kunt dus door de bladzijden heen kijken. Zo vind je de personage die zich hebben verstopt een stuk gemakkelijker. Het leuke van het boekje is dat het is uitgevoerd in de bekende felle Bruna-kleuren. Bovendien ligt het boekje gemakkelijk in de kleine handjes van baby’s en peuters. Bekijk het boek dus samen met je kind, lees het voor en leer je kind om zelf kiekeboe te spelen!

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?:

 • Het interactieve boek is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • In de bladzijden zitten er uitsparingen, waardoor je erdoorheen kunt kijken.
 • Nijntje speelt in dit boek kiekeboe en je kind helpt haar om iedereen te vinden.
 • Nadat je dit boek samen met je kind hebt bekeken en hebt voorgelezen, leert hij/zij zelf ook kiekeboe te spelen.

4. 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent

We maken allemaal plannen voor ons leven. Dit geldt voor zowel kleine kinderen als volwassenen. Naarmate we wat ouder worden, verandert ons zicht op het leven. Hierdoor maken we andere plannen dan toen we jonger waren. Voor kinderen zijn 100 dingen die je moet doen voor je 10 bentplannen zoals volgende week naar een verjaardag gaan zeer belangrijk. Ook zijn sommige kinderen avontuurlijk. Zij plannen dan bijvoorbeeld om samen met hun ouders een boomhut te maken. Wil je jouw kind uitdagen om out of the box dingen te doen? Dan is een bucketlist wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Wij kennen een leuke, spannende bucketlist voor peuters en kleuters. Het boek heet 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent.

Eigenlijk spreekt de naam van het boek 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent voor zich. Het gaat hier namelijk om de ultieme bucketlist voor kinderen. Daarom is dit boek het beste peuterboek voor jouw spruit. Hij/zij zal zich zelfs een kleine of grote held voelen als het hem/haar lukt om de lijst af te krijgen. Zo wordt je kind uitgedaagd om allerlei gekke, maar leuke dingen te doen. Hij/zij moet bijvoorbeeld een mega-gigantisch kamp met een geheime ingang maken. Er wordt daarbij niet gezegd of het kamp gemaakt moet worden van dozen of bijvoorbeeld kussens. Creativiteit speelt dus een grote rol. Ook moet je kind zijn/haar ergste angsten overwinnen. Stimuleer durf en creativiteit door dit boekje aan je kind te geven!

Eigenschappen van het boek 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent:

 • Het boek bevat 100 crazy ideeën om te doen voor je tiende verjaardag.
 • In het boek word je onder andere uitgedaagd om je ergste angsten te overwinnen.
 • Deze ultieme bucketlist is geschreven voor kindertjes onder de 10 jaar, maar is ook leuk voor iets oudere kinderen.
 • Voor sommige uitdagingen in het boek is er wat extra inspanning nodig, zoals het bouwen van een mega-gigantisch kamp.

5. Papa is de allerbeste

Als ouder beslis jij welke verhaaltjes je voorleest aan je kindje. Je bepaalt dus welke levenslessen je aan je kind wil leren. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boek over ouder-kind-liefde. Dergelijke boeken laten vaak zien hoeveel een Papa is de allerbestekindje van zijn ouders houdt en omgekeerd. Je kind voelt zich op die manier extra geliefd. Ook geeft hij/zij jou als ouder extra liefde. Je kunt je kind door middel van een boek tevens laten zien dat niemand perfect is. Ondanks dat houden we toch van elkaar. Is het beste peuterboek voor jou een boek over ouder-kind liefde? Moeten de personages in het boek ook hun tekortkomingen hebben? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk Papa is de allerbeste.

Het boek Papa is de allerbeste is wellicht het beste peuterboek voor jou. Dit boek gaat namelijk over ouder-kind-liefde. Bovendien is de vader in het boek niet perfect. Ondanks alles houdt zijn kindje toch van hem. Om precies te zijn gaat het boek over een baby dinosaurus. Hij laat zien hoe lief hij zijn vader vindt, ondanks papa hard snurkt. Als de baby dinosaurus papa kusjes geeft, prikt papa’s baard. Dit maakt voor de baby dinosaurus niets uit. Hij eet toch samen met zijn vader, raakt op papa’s schouders de maan aan, fietst met papa en nog veel meer. Eigenlijk laat dit boekje je ook zien hoe kinderen opkijken naar hun ouders.

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

 • Lees het hartverwarmende boekje voor aan kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In het vierkante prentenboekje vind je eenvoudige, maar tevens humoristische waterverf/potloodillustraties.
 • Doordat er in boek allerlei leuke en soms humoristische illustraties staan, is het behalve een voorlees- ook een kijkboekje.
 • Je komt in dit aantrekkelijke boekje twee- tot vierregelige tekst tegen die meestal rijmt en waarbij het rijmschema wisselt.
No copyright infringement intended.