Zoek je naar het beste Nijntje boek van 2020? Lees hier over de top 5 en kies je favoriet uit!

Nijntje is een ongecompliceerd en onschuldig konijntje. Ze is bovendien positief en staat open voor nieuwe ervaringen. Daarom herkennen veel kinderen zich in haar. Wist je dat de naam “Nijntje” is afgeleid van het woord “konijntje”? Voor Nederlandssprekende personen lijkt dit logisch, maar buitenlanders kennen Nijntje niet onder deze naam. In het buitenland heet ze sinds 1996 Miffy. Hoe het konijntje ook genoemd mag worden, velen vinden deze boekjes fantastisch. Dit heeft te maken met meer dan de persoonlijkheid van het konijntje. Kinderen genieten namelijk ook van de eenvoudige, leerzame tekeningen en de rijmende zinnen. Ouders houden van deze boekjes, omdat ze niet teveel bladzijden bevatten. Zo kun je de boekjes snel uitlezen terwijl je kind van de plaatjes geniet. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kindje? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om het beste Nijntje boek te vinden.

Beste Nijntje boek van 2020

We hebben je verteld waarom de boekjes over Nijntje zo succesvol zijn. Dat vind je misschien minder spannend, omdat je gewoon op zoek bent naar het beste Nijntje boek. Helaas is er geen specifiek boekje uit deze reeks dat gezien kan worden als nummer één. Dit komt omdat de boekjes gaan over verschillende herkenbare situaties voor peuters en kleuters. Het beste boekje voor jou is dus een boekje dat op dit moment bij het leven van je kind past. We willen je echter wel op weg helpen zodat je sneller jouw ideale boekje kunt uitkiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. De boekjes in deze reeks zijn op dit moment razend populair. Bovendien beschrijven we elk boekje afzonderlijk waardoor je een beter beeld krijgt over de inhoud. Door dit artikel te lezen en de boekjes met elkaar te vergelijken vind je dus jouw beste Nijntje boek.

1. Nijntje oefent – Korte woordjes

Als je op zoek gaat naar het beste Nijntje boek, dan kom je verschillende boekjes tegen. De meeste boekjes uit deze reeks zijn voorleesboekjes. Echter, je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld voelboekjes, flapjesboeken en zelfs Nijntje oefent - Korte woordjesdoe-boeken. Een doe-boek is een boekje waarbij je kind zelf mee moet doen. Denk maar aan boekjes waarbij je kind aanwijst wat hij/zij ziet. Daarbij leert het kind allerlei nieuwe woordjes, eventueel met lidwoorden. Er zijn ook actievere doe-boekjes, zoals de boekjes in de reeks “Nijntje oefent”. Deze boekjes zijn ontwikkeld om de woordenschat van je kind te stimuleren. Klinkt een dergelijk boekje als het perfecte boekje voor jouw kind? Maar vind je tegelijkertijd dat je kind nog geen te lange woordjes hoeft te kennen? Dan kun je kiezen voor het boek Nijntje oefent – Korte woordjes.

Voor jongere kinderen is het boekje Nijntje oefent – Korte woordjes het beste Nijntje boek. Dit eenvoudige boekje kun je immers los gebruiken of in combinatie met de oefenkaartjes met dezelfde naam. Als je dit boekje met je kind behandelt, dan leer je hem/haar op een eenvoudige manier nieuwe woordjes. Het boek is bovendien ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kind er niet klaar voor is. Stimuleer de woordenschat van je kind op een passieve manier of op een actieve manier. Binnen korte tijd kent je kindje dan allerlei nieuwe woorden.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Korte woordjes:

 • Stimuleer de woordenschat van je kindje met dit boek.
 • Kinderen die pas beginnen te praten leren veel van dit boekje.
 • In het boekje zijn er woordjes opgenomen met leuke simpele plaatjes erbij.
 • Je kunt dit leuke aanwijsboekje samen met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar bekijken.
 • Oefen de korte woordjes op 2 manieren met je kindje, namelijk op een actieve of passieve manier.
 • Bij de actieve aanpak laat je je kind een plaatje zien waarna hij/zij het juiste woord moet benoemen.
 • Passief bezig zijn betekent het woord benoemen en je kind het juiste plaatje in het aanwijsboekje laten aanwijzen.

2. Het feest van tante Trijn

De meeste kinderen zijn dol op feestjes. Op deze dagen kunnen ze namelijk spelletjes spelen met vriendjes/vriendinnetjes en familieleden. Daarnaast is er op feestjes meestal lekker eten en kinderen mogen liedjes Het feest van tante Trijnzingen voordat de taart gesneden wordt. Ook volwassenen genieten van dergelijke feestjes. Is jouw kind ook zo dol op leuke verjaardagsfeestjes? Dan zal hij/zij het vast wel leuk vinden als je een boek voorleest over een verjaardagsfeest. Klinkt daarom een boekje over Nijntje op een dergelijke feest als het beste Nijntje boek voor jouw kleine spruit? Dan kun je het boekje Het feest van tante Trijn kopen.

In het boekje Het feest van tante Trijn is tante Trijn jarig. Ze nodigt daarom haar nichtje Nijntje en al Nijntjes vriendjes uit. Zo zijn Boris, Barbara Beer, Knorretje en Betje Big allemaal ook uitgenodigd. Wanneer iedereen aanwezig is op het feest, wordt er gedanst en muziek gemaakt. Vervolgens kijken ze allemaal gezellig naar een spannende film op de televisie. Hierna eten ze wat lekkers en er wordt ook gedronken. Het feest is nu afgelopen. Daarom gaat iedereen tevreden met een ballon in de hand weer naar huis. Het leuke van dit boekje is dat de bekendste hoofdpersonen uit de verschillende series van Dick Bruna voor het eerst samen in een boekje verschijnen. Zie je nu waarom dit boekje het beste Nijntje boekje is voor kinderen die van feesten houden?

Eigenschappen van het boek Het feest van tante Trijn:

 • Het boek is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • De eenvoudige tekst in het boekje wordt aangevuld door de herkenbare tekeningen.
 • Lees het boekje voor en geef kinderen een beeld van een feest voor volwassenen en kinderen.
 • Tante Trijn nodigt in dit prentenboekje haar nichtje Nijntje samen met haar vriendjes uit voor een feest.

3. Naar bed met Nijntje

Bedtijd is voor vele ouders een moeilijk moment. Kinderen willen meestal wakker blijven en spelen. Dit kan echter niet, omdat hun slaap ook belangrijk is. Daarom kiezen we ervoor om het kind een bepaald slaapritueel aan te leren. Naar bed met NijntjeDenk er bijvoorbeeld aan dat het kindje eerst eet, vervolgens in bad gaat en daarna gaat slapen. Daartussen kun je ook tijd maken voor een boekje voor het slapengaan. Sommige kinderen denken dat een slaapritueel alleen voor hen geldt. Wil je daarom aan je kind laten zien dat zelfs Nijntje zich houdt aan een dergelijk slaapritueel? Dan is het beste Nijntje boek voor jouw kind het boekje Naar bed met Nijntje.

We vertellen je waarom we vinden dat dit boekje het beste Nijntje boek voor jouw kind is. In dit uitnodigende boekje lees je over het slaapritueel van Nijntje. Zo moet Nijntje in het boek Naar bed met Nijntje na het eten naar bed. Echter, voordat ze gaat slapen, moet ze eerst haar pyjama aan. Hierna poetst ze haar tanden. Nadat ze in haar bedje ligt, luistert ze naar een verhaaltje. Vervolgens gaat ze samen het haar knuffeltje lekker naar dromenland. Het boekje is nog aantrekkelijker voor kindertjes, omdat het beschikt over royale, hardkartonnen flappen in boogvorm. Deze kan je kind gemakkelijk openen. Achter de flapjes krijg je steeds het antwoord op de vraag die er op de pagina’s links is gesteld.

Eigenschappen van het boek Naar bed met Nijntje:

 • Je komt er in dit boekje achter wat Nijntje doet voor het slapengaan, want het is bijna bedtijd.
 • Het boekje bevat flapjes die jonge lezertjes zelf kunnen openen, waardoor het gezien wordt als interactief.
 • Op de pagina’s links wordt er een vraag gesteld en je vindt het antwoord achter de flapjes op de rechterpagina’s.
 • Doordat de teksten in het interactieve boek kort zijn, is dit boekje perfect voor kindertjes vanaf ongeveer 1,5 jaar.

4. Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands

Wij als volwassenen hebben al vaker een woordenboek gezien. Daarbij kun je denken aan woordenboeken in 1 taal of woordenboeken die woordjes vertalen. Zelfs als je een nieuwe taal aan je kind wil leren, zal je hem/haar Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlandswaarschijnlijk geen alledaags woordenboek geven. De meeste jonge kinderen kunnen namelijk nog niet lezen. Daarnaast zijn ze waarschijnlijk niet geïnteresseerd in boeken zonder plaatjes. Wil je je kind toch kennis laten maken met een Engels-Nederlands woordenboek? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jou. Het boek waar we naar verwijzen heet Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands. Dit boek is geen alledaags boek. Het is namelijk een leuk kinderwoordenboek. Daarom is dit boekje wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind.

Het boek Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands is een vierkant ABC-boek. Dit boekje is uitgevoerd in hardkarton en bevat afgeronde hoeken. Je kunt dit boekje gerust met je kindje bekijken, omdat er is gezorgd voor herkenbare illustraties. Bij deze illustraties staat de Engelse benaming van het voorwerp met daaronder de Nederlandse vertaling. Zo leert je kind gemakkelijk nieuwe woordjes in het Nederlands én Engels. Daarbij is er rekening gehouden met het alfabet, zoals a van apple en appel. De auteur heeft zelfs getracht de beginletters zoveel mogelijk in klank gelijk te houden. Denk maar aan c van crocodile en krokodil en q van queen en koningin. Bij enkele letters is dat niet helemaal gelukt zoals d van duck en eend.

Eigenschappen van het boek Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands:

 • Bekijk dit boekje met kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar met Engels als eerste of tweede taal.
 • Dit ABC-boekje heeft een vierkante vorm en is uitgevoerd in hardkarton met afgeronde hoeken.
 • Hoewel het boekje als woordenboek is gecreëerd, kun je het ook als leuk kijkboek voor peuters gebruiken.
 • Het boekje leert kinderen nieuwe woordjes, want er is gezorgd voor herkenbare illustraties met daarbij de Engelse benaming.
 • De Nederlandse vertaling is onder de Engelse benaming van de schattige illustraties ook vermeld, zodat je kind verbanden kan leggen.

5. Nijntje speelt met water

Kinderen ontdekken de wereld op hun eigen manier. Zo stoppen ze voorwerpen in hun mondjes en trekken ze aan hangende spullen zoals tafeldoeken. Soms vinden wij als volwassenen hun manier van ontdekken raar. Echter, het is Nijntje speelt met waterbelangrijk om kindertjes de vrijheid te geven om dingen te ontdekken. Je let er wel op dat de kinderen niets ernstigs overkomt. Heb je gemerkt dat je kind het fijn vindt wanneer je boekjes voorleest? Dan wil het kindje misschien de boekjes zelfs meenemen in de badkamer. Dit vindt het kind wellicht leuk, maar jij weet dat de boekjes zo kunnen beschadigen. Gelukkig is er een middenweg die zowel het kind als de ouders blij maakt. Je kunt namelijk kiezen voor een badboekje. Klinkt een dergelijk boekje als jouw beste Nijntje boek? Kies dan voor het boekje Nijntje speelt met water.

Dit boekje is geen alledaags boekje, maar een multifunctioneel kinderboek. Zo kan je kind op verschillende plekken in huis van het boek genieten. Hij/zij kan het boekje immers bekijken in bed, in bad en ook in zijn/haar box. Met het boekje Nijntje speelt met water vermaakt je allerkleinste zich prima en op een veilige wijze. Het kind krijgt hierdoor de kans om de wereld spelenderwijs te ontdekken. Ook als hij/zij het boekje in de mond stopt, is dat geen probleem. Het boekje bevat namelijk geen PVC of schadelijke stoffen. Daarom is dit boekje het beste Nijntje boek voor jonge ontdekkers.

Eigenschappen van het boek Nijntje speelt met water:

 • Je kunt dit boekje geven aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Kindertjes ontdekken dankzij dit boekje op veilige wijze spelenderwijs de wereld.
 • Aangezien dit boekje een bed-bad-boxboekje is, kan je kind hem gerust meenemen in bad.
 • Dit boekje bevat geen PVC of schadelijke stoffen, dus kinderen kunnen zich er prima mee vermaken.
No copyright infringement intended.