Vergelijk de top 5 en kies zelf het beste luisterboek voor kinderen van 2020 uit!

Door boeken te lezen, ontdek je nieuwe feiten. Lezen kan er tevens voor zorgen dat je tijdelijk een afleiding hebt van je eigen leven. Je kunt namelijk van alles meemaken terwijl je leest, zonder dat je je woning hoeft te verlaten. Lezen brengt ook allerlei voordelen met zich mee voor kinderen. Daarom stimuleren we kinderen zoveel mogelijk om te lezen. Soms kan het voorkomen dat een kind niet zoveel houdt van lezen. Je kunt dan boeken aan hem/haar voorlezen. Zelfs als jij niet zo geweldig bent in voorlezen is er een gepaste oplossing. Je kunt namelijk het beste luisterboek voor kinderen aan jouw kind geven. Een dergelijk boek kun je op verschillende manieren vinden. Door middel van dit artikel helpen wij je op het beste luisterboek voor kinderen te vinden.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Het uitkiezen van een nieuw boek, verloopt voor iedereen een beetje anders. Sommigen kiezen boeken uit, omdat ze voorkomen op de boekenlijst van de school. Anderen kiezen een boek uit aan de hand van aanbevelingen van anderen. Er zijn ook personen die het liefst een boek uitkiezen aan de hand van het genre. Het is zelfs moeilijker om een boek uit te kiezen voor iemand anders. In dat geval is het handig om een top 5 of top 10 lijst te raadplegen. Daarom hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. Je vergelijkt hier 5 kinderboeken met elkaar om het beste luisterboek voor kinderen te selecteren. Elk van de boeken is apart beschreven, waardoor het eenvoudig is om een vergelijking te maken. We geven tevens de leeftijdsklasse per boek aan. Zo vind je eenvoudig het beste luisterboek voor kinderen.

1. Bijt-ie in je bil!

Kinderen leren op school en op de crèche allerlei leuke en nieuwe dingen. Zo leren kinderen bijvoorbeeld op de crèche verschillende kinderliedjes. Als (groot)ouder wil je het liefst met het kind meezingen. Er zijn echter allerlei nieuwe kinderliedjes Bijt-ie in je bil!die volwassenen niet kennen uit hun tijd. Daarom kun je een luisterboek met kinderliedjes aanschaffen. Zo leer je wat de woorden en melodieën van de nieuwere kinderliedjes zijn. Klinkt een dergelijk boek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan raden we het boek Bijt-ie in je bil! aan. Voor volwassenen, maar ook kinderen is dit wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Je krijgt namelijk niet alleen het luisterboek met de liedjes, maar ook een boekje met de woorden meegeleverd. Hierdoor leer je wat de woorden van diverse kinderliedjes zijn en kun je samen met je kind zingen.

Op het luisterboek Bijt-ie in je bil! staan de 25 populairste crècheliedjes van Nederland. Deze liedjes worden gezongen door Ageeth de Haan. Zij staat bekend om haar mooie, jazzy stem. Ze heeft tevens opgetreden in heel Nederland voor volle zalen peuters. Hoewel het leuk is te weten wie de liedjes zingt, wil je waarschijnlijk ook weten welke liedjes er op het luisterboek staan. Er is gezorgd voor liedjes zoals De krokodil, Twee handjes op tafel, Op een houten bruggetje, enzovoorts. Behalve nieuwe teksten komen er in het boek ook klassiekers voor zoals Poesje mauw. Je geniet dus samen met je kind van nieuwe en klassieke liedjes.

Eigenschappen van het boek Bijt-ie in je bil!:

 • Liedjes in bundel worden gezongen door Ageeth de Haan, die bekend is om haar prettige, jazzy stem.
 • Zowel opvoeders als ouders van kleuters en peuters vanaf ongeveer 2 jaar hebben baat bij dit pakket.
 • Je krijgt niet alleen een mp3-bundel met ingezongen crècheliedjes, maar ook een boekje met de woorden van deze crècheliedjes.
 • Deze verzameling met de populairste crècheliedjes is ontstaan, doordat er op crèches vaak nieuwe teksten op oude wijsjes gezongen worden.

2. Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit

Vele jongeren vinden de middelbare schoolervaring maar niets. Dit kan komen doordat ze het gevoel hebben er niet bij te horen. Het kan ook dat ze worden geplaagd op school. Hierdoor worden ze onzeker. Ze vinden praten met een volwassene vaak Dagboek van een Muts 2 - Dagboek van een Muts - Zoek 't lekker uitniet de beste oplossing. Toch wil je als ouder je kind helpen. Daarom kun je het kind een herkenbaar (luister)boek geven. Klinkt een boek over een 14-jarige op de middelbare school als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je kiezen voor Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit. Dit boek gaat over de onzekere 14-jarige Nikki, die zich probeert te handhaven op de middelbare school. Hierdoor is dit wellicht het beste luisterboek voor kinderen met een minder prettige middelbare schoolervaring.

In het boek heeft Nikki maar 2 vriendinnen. Ze botst bovendien vaak met het populairste, mooi meisje Mackenzie. Nikki wil het liefst voor het jaarlijkse Halloweenfeest gevraagd worden door de knappe Brandon. Helaas probeert Mackenzie het feest heel listig voor Nikki te bederven. Zo laat Nikki zich strikken voor het schminken van de balletgroep van haar zusje. Uiteindelijk vraagt Brandon haar toch naar het feest. Dit verzwijgt Nikki voor haar 2 vriendinnen. Daarom moet ze op de desbetreffende avond op drie plekken tegelijk zijn. Door alle drama, beslist Nikki dat ze niet anders kan dan drastische maatregelen te nemen… Klinkt Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit als jouw volgende boek?

Eigenschappen van het boek Dagboek van een Muts 2 – Dagboek van een Muts – Zoek ’t lekker uit:

 • Het verhaal gaat over de onzekere 14-jarige Nikki die zich probeert te handhaven op de middelbare school.
 • Je komt in het boek grappige en herkenbare situaties tegen, die meisjes vanaf ongeveer 11 jaar aanspreken.
 • De levensles in het verhaal is dat je niet bij de pakken moet neerzitten wanneer anderen onaardig tegen je zijn.
 • Nikki wordt in dit verhaal voor gek gezet door “vriendinnen” waardoor ze vervolgens drastische maatregelen treft.

3. Een krokodil in de heg

Als je zoekt naar een luisterboek voor een kind, dan is het handig als je weet waar hij/zij van houdt. Je koopt bijvoorbeeld geen boek over een ballerina voor een kind dat van tovenaars houdt. Het is daarentegen wel een leuk idee om een boek Een krokodil in de hegte kopen dat op dat moment relevant is. Denk er maar aan dat sommigen boeken over Kerstmis kopen om in december voor te lezen. Er zijn echter ook boekjes die het hele jaar relevant blijven. Klinkt een dergelijk boek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan is Een krokodil in de heg een goede aanbeveling. Dit boek is het hele jaar relevant. Daarom is het boekje wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

In het boek Een krokodil in de heg ontdekken 2 kleuters allerlei dieren in hun tuin. Naarmate de seizoenen verlopen, ontdekken ze steeds andere diertjes. Je kind leert hierdoor over het samenhangende gedrag van grote en kleinere dieren over het verloop van de seizoenen. In de tuin ontdekken Mark en Eefje onder andere jonge mereltjes, slakken en spinnen. Bij hun observaties en spel worden de kleuters gestimuleerd door hun moeder. Af en toe werpt hun vader een oogje. Hoewel de titel is ontleend aan een van de verhalen, gaat het boek over allerlei andere dieren. Laat je kind dus samen met de kleuters in dit boek allerlei beestjes ontdekken.

Eigenschappen van het boek Een krokodil in de heg:

 • Dit luisterboek kun je afdraaien voor kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Hoewel de titel van het boek ontleend is aan een van de verhalen, speelt deze geen rol van betekenis.
 • Kinderen ontdekken in het boek het verloop van de seizoenen en het hiermee samenhangende gedrag van verschillende dieren.
 • Maak in dit verhaal kennis met verschillende diertjes zoals lieveheersbeestjes, pissebedden, een egel, verschillende vogels en zelfs een mol.

4. De Grijze Jager 14 – De Grijze Jager Boek 14 – Het duel bij Araluen

Sommige kinderen houden niet van lezen totdat ze kennis maken met een boekenreeks die hen aantrekt. Een dergelijke reeks is eigenlijk een super lang verhaal, dat vervolgd wordt in volgende boeken. Denk maar aan de Harry Potter boeken. De Grijze Jager 14 - De Grijze Jager Boek 14 - Het duel bij AraluenEen andere reeks die super populair is onder jonge lezers is de reeks De Grijze Jager. De reeks is zo succesvol dat er maar liefst 14 delen zijn uitgegeven. Heeft je kind de meeste delen uit deze reeks al gelezen of beluisterd? Is daarom volgens jou het beste luisterboek voor kinderen het laatste deel van De Grijze Jager? Kies dan voor De Grijze Jager 14 – De Grijze Jager Boek 14 – Het duel bij Araluen. Dit boek is voor jou het beste luisterboek voor kinderen. Het is namelijk het veertiende en waarschijnlijk laatste deel in de populaire, spannende boekenreeks.

Nu wil je waarschijnlijk weten wat er in het boek gebeurt. We kunnen alvast verklappen dat er in dit deel verder wordt ingegaan op de spannende cliffhanger van deel 13. Dit betekent dat de strijd tegen de Clan van de Rode Vos verder gaat. Ook moet leerling-jager Maddie haar vader en Gilan helpen om te ontsnappen uit het oude fort op de heuvel. Daarom doet ze er alles aan om de broederband De Reigers te vinden. Zij kunnen haar namelijk helpen om de tegenstaander te verslaan. Dit moet bovendien snel gebeuren. Het team moet immers koning Duncan en prinses Cassandra op tijd uit de toren van kasteel Araluen bevrijden.

Eigenschappen van het boek De Grijze Jager 14 – De Grijze Jager Boek 14 – Het duel bij Araluen:

 • Cassandra en Maddie zoeken een uitweg uit een penibele situatie.
 • Dit veertiende boek is waarschijnlijk het laatste deel uit de populaire reeks De Grijze Jager.
 • Het verhaal dat sereen, in een kalm tempo wordt verteld, is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In dit slotverhaal speelt leerling-jager Maddie een belangrijke rol, waarbij zij via een ondergrondse gang vlucht.
 • Net zoals in voorgaande delen, zijn de tactieken en gevechtshandelingen in het verhaal op een prachtige en unieke wijze beschreven.

5. Verdacht

Het ene moment kun je een zorgvrij leven leiden en plotseling verandert alles. Dit is nou eenmaal hoe het leven in elkaar zit. Daarom is het goed als je weet om te gaan met minder ideale situaties. Maar hoe kun je iemand voorbereiden op Verdachtde struikelblokken van het leven? Je kunt hem/haar verhalen laten beluisteren over extreme situaties. Zo hoort het kind hoe anderen omgaan met erge situaties. Wellicht kan hij/zij dan dezelfde overlevingstechnieken toepassen in het eigen leven. Is daarom het beste luisterboek voor kinderen een boek over een bijna hopeloze situatie? Dan kennen wij het perfecte boek, namelijk het boek Verdacht. Dit boek gaat over een zeer vervelende gebeurtenis die het leven van een tiener compleet verandert. Daarom is het wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

In het boek Verdacht vormen Tess, Victor, Brahim en Rachel een hecht vriendenclubje. Ze zitten allemaal in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Victor en Tess hebben bovendien al 6 maanden verkering. De vader van Tess is werkloos en heeft financiële problemen. Victor komt daarentegen uit een rijk gezin. Terwijl de vrienden voor de school filmen, wordt er een overval gepleegd. De dure ring van Victor’s moeder raakt ook zoek. Hierdoor wijst alles in de richting van Tess en haar vader. Haar vader wordt zelfs gearresteerd als verdachte. De vrienden laten Tess als een baksteen vallen. Nu staat ze er dus helemaal alleen voor. Gelukkig is het slot spannend en zit het vol onverwachte ontwikkelingen. Het verhaal is dus super spannend.

Eigenschappen van het boek Verdacht:

 • Dit audioboek heeft een spannend slot vol onverwachte ontwikkelingen.
 • Je maakt in het verhaal kennis met een groepje vrienden dat een overval per ongeluk deels filmt.
 • Hoofdpersoon Tess brengt de video van de roofoverval naar de politie waardoor haar leven helemaal verandert.
 • Er zijn in het verhaal veel dialogen tussen de verhaalpersonen en er wordt gebruik gemaakt van populair taalgebruik.
 • Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar, maar ook liefhebbers van jeugdboeken genieten met volle teugen van dit spannende verhaal.
No copyright infringement intended.