Hier vind je gemakkelijk het beste boekje voor baby van 2020!

In je zoektocht naar het beste boekje voor baby kom je verschillende boeken tegen. Eigenlijk zijn er zoveel boeken dat het best moeilijk wordt om het ideale boekje te selecteren. Gelukkig zijn er handige methoden die je kunnen helpen om toch een leuk boekje te selecteren. Hierbij kun je denken aan boekjes die gericht zijn op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er boekjes voor bepaalde leeftijden, maar ook boekjes voor bijvoorbeeld dierenliefhebbers. Je kunt ook een boek selecteren aan de hand van het type boek. Denk maar een flapjesboeken, verhaalboeken en zelfs aanwijsboeken. Dankzij deze hulpmiddelen is het een stuk eenvoudiger om het beste boekje voor baby uit te kiezen.

Beste boekje voor baby van 2020

We hebben je een beeld gegeven van de methoden die je kunt toepassen om het ideale babyboek uit te kiezen. Lukt het je echter toch niet om op die manier een boek uit te kiezen? Dan hoef je niet te vrezen. Er is namelijk nog een manier om het beste boekje voor baby te selecteren. Zo kun je kiezen voor een populair boek. Ook op dat vlak zijn er soms teveel keuzemogelijkheden. Daarom proberen wij om je zoektocht zoveel mogelijk te vergemakkelijken. In het kader hiervan hebben we een top 5 voor je samengesteld. De boeken in deze top 5 zijn allemaal zeer populair. Bovendien gaan ze over verschillende onderwerpen, dus je kunt een onderwerp uitkiezen dat jouw kind leuk zal vinden. Lees snel de recensies en kies aan de hand daarvan jouw beste boekje voor baby uit!

1. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

De meeste jonge kinderen vinden het prettig als je een grappig verhaal aan hen voorleest. Dit is vooral het geval wanneer het verhaal gepaard gaat met grappige illustraties. Toch wil je ook kiezen voor een boekje waar je kind wat uit leert. Dit kan een eenvoudige Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeftles zijn, zoals bijvoorbeeld de geluiden die dieren maken. Er zijn echter ook andere eenvoudige en grappige dingen die je aan je kind kunt leren. Is daarom het beste boekje voor baby een grappig boek over poepdrollen van dieren? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou. Dit boek heet Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

In het boek ontdekt een kleine mol dat er iemand op zijn kop gepoept heeft. Dit vindt de mol niet leuk. Daarom gaat hij op zoek naar de dader. Om de dader te vinden, moet hij de drollen van verschillende dieren vergelijken met de drol op zijn kop. Je ontdekt dus hoe de poepdrollen van diverse dieren eruit zien. In het verhaal helpen enkele vliegen de mol ook met zijn zoektocht. Zij zijn immers experts in het onderwerp poep. Daarom zijn ze ook de beste helpers. Wanneer de mol de dader gevonden heeft, neemt hij wraak. Wil je het boek aan je kind voorlezen? Het boek is namelijk wellicht het beste boekje voor baby. Lees Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft snel voor!

Eigenschappen van het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft:

 • Lees het boekje voor aan kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • In dit boek ontdekt een kleine mol dat iemand op zijn kop gepoept heeft.
 • De boosheid van de mol is in dit boek door middel van tekeningen goed te zien.
 • Tekeningen in het boek zijn zeer humoristisch en daarom genieten kinderen er enorm van.
 • Eerst ontdekt de mol de drol en daarna probeert hij erachter te komen welk dier op zijn kop heeft gepoept.
 • Met behulp van enkele vliegen bekijkt de kleine mol de ontlasting van verschillende dieren om de dader te vinden.

2. Het grote Fiep kijkboek

We hebben je aan het begin van dit artikel verteld over verschillende soorten boeken. Hierboven hebben we het gehad over een verhaalboek. Echter, niet elk kind vindt het even leuk wanneer er aan hen wordt voorgelezen. Sommige kinderen willen namelijk slechts Het grote Fiep kijkboeknaar leuke afbeeldingen kijken en dingen aanwijzen. Met een dergelijk boek leer je je kind bovendien nieuwe woordjes. Hij/zij legt tevens verbanden tussen de afbeeldingen en de woordjes. Klinkt daarom een kijk- en aanwijsboek als het beste boekje voor baby? Dan kun je kiezen voor het boek Het grote Fiep kijkboek. Dit boek is een indrukwekkende uitgave, omdat het is voorzien van diverse prachtige spreads.

Om precies te zijn, vind je in het boek maar liefst 24 gethematiseerde spreads. Deze spreads zijn handig om je kind binnenshuis en ook daarbuiten te laten ontdekken. Gelukkig hoeft je kindje het huis niet eens uit als hij/zij dit boek bekijkt. De verschillende geordende illustraties vindt je kind namelijk gewoon in het boek. Zo is er gezorgd voor thema’s zoals voertuigen, beroepen, in de dierentuin en op de boerderij. Je kind hoeft dus het huis niet te verlaten om allerlei nieuwe dingen te zien. Daar is het boek Het grote Fiep kijkboek namelijk voor. Vind je daarom dat dit boek het beste boekje voor baby is?

Eigenschappen van het boek Het grote Fiep kijkboek:

 • Je baby leert dankzij dit extra groot kartonboek over de wereld om zich heen.
 • Bij de afbeeldingen in het boekje is er steeds een benaming vermeld of een korte omschrijving.
 • Blader in het boekje met je kindje en verzin keer op keer leuke, korte verhaaltjes over de thema’s.
 • Met dit boek werk je spelenderwijs aan de uitbreiding van de woordenschat van je kindje vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • Er is gezorgd voor thema’s zoals “In de stad”, dus je kind leert over de wereld binnenshuis én daarbuiten.

3. Het kleurenmonster

We krijgen allemaal weleens te kampen met emoties die we niet begrijpen. Zo kan een relatie die stuk gegaan is, tegelijkertijd zorgen voor verdriet en boosheid. Misschien brengt het ergens in de verte ook blijdschap met zich mee. Dit voorbeeld verwijst naar volwassenenHet kleurenmonster, maar dat betekent niet dat kinderen geen ingewikkelde emoties ervaren. Net zoals bij ons als volwassenen, komt het ook bij kinderen voor dat ze hun gevoelens niet begrijpen. De meeste volwassenen weten met deze rare, gemengde gevoelens om te gaan. Voor kinderen zijn deze gevoelens echter nieuw. Hierdoor weten ze niet wat ze moeten doen. Wil je je kind leren over hoe hij/zij kan omgaan met ingewikkelde gevoelens? Dan is het beste boekje voor baby het boek Het kleurenmonster.

In het hardkartonnen prentenboek Het kleurenmonster wordt een monstertje wakker. Hij voelt zich raad, maar begrijpt niet waarom. Gelukkig is er een meisje in de buurt. Zij besluit het monstertje te helpen. Daarbij stelt ze voor dat het monster zijn gevoelens uit elkaar haalt. Vervolgens moet hij deze gevoelens in aparte jampotjes stoppen. Het meisje beschrijft daarbij in eenvoudige woorden hoe je je in bepaalde situaties voelt. Zo beschrijft ze verdriet, blijdschap, verliefdheid, rustig zijn, bangheid en boosheid. Elke emotie krijgt daarbij een kleur. Zo kan het monster zijn gevoelens op een gezonde manier verwerken. Hij heeft namelijk zijn emoties allemaal een eigen plek gegeven.

Eigenschappen van het boek Het kleurenmonster:

 • Je komt in het boek poëtische en mooie tekst tegen, die geen woord te veel kent.
 • Gevoelens die we allemaal weleens krijgen worden prachtig beschreven in het boek.
 • Mooie prenten in het boek maken dat het boekje ook geschikt is voor baby’s, dreumesen en peuters.
 • Het boekje geeft je grip en zicht op deze wereld door emotie, gedrag en kleur aan elkaar te koppelen.
 • Lees het boekje voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en leer hen hoe ze emoties een plek kunnen geven.

4. Dribbel – Waar is Dribbel?

Sommige kinderen zijn al op heel jonge leeftijd dol op specifieke boeken. Dit heeft soms te maken met de personages in het boek. Als de personages dingen meemaken die voor het kind herkenbaar zijn, dan zal je kind waarschijnlijk van de verhalen houden. Dribbel - Waar is DribbelZo houden veel kinderen van het hondje Dribbel. Hij is namelijk een hond, die herkenbare dingen voor jonge mensen meemaakt. Bovendien maakt hij van alles mee, waardoor je steeds over een nieuw avontuur kunt vertellen. Is jouw kind ook zo dol op Dribbel? Dan is het beste boekje voor baby wellicht het boek Dribbel – Waar is Dribbel?.

Wij vinden dat het boek Dribbel – Waar is Dribbel? het beste boekje voor baby is. Dit komt doordat het hier gaat om het eerste en beroemdste avontuur van Dribbel. In het boek is de moeder van Dribbel op zoek naar haar zoontje. Het eten staat namelijk al klaar. Daarom kijkt ze op verschillende plaatsen zoals in de kast en onder het kleed. Uiteindelijk blijkt dat Dribbel in de mand lag. Het leuke van dit boekje is dat op elke plek waar mama kijkt, er andere dieren verborgen zitten. Deze dieren ontdek je wanneer je de opklapbare delen van de bladzijden opklapt. Zo is er steeds een verrassing voor je kindje.

Eigenschappen van het boek Dribbel – Waar is Dribbel?:

 • Dit boek is het eerste deel uit de boekenreeks Dribbel.
 • Dankzij de vormgeving en emotionele inhoud is dit boek een leuk kijk- en doe-boek.
 • Je weet niet vanaf het begin hoe Dribbel eruit ziet, dus de verrassing is des te groter.
 • Er zitten andere dieren op de plekken waar Dribbel niet zit, die ook werken op de verbeelding.
 • Ale je voorleest, kun je je kind zelf de flapjes laten opklappen om te ontdekken welk dier erachter schuilt.
 • Bekijk het prentenboek, over een moederhond die zoekt naar haar zoontje, samen met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.

5. Wij gaan op berenjacht

Als ouder doe je moeite om je kind een leuke jeugd te bezorgen. Daarom zorg je ervoor dat je regelmatig leuke boeken voorleest. Ook neem je het kind mee wanneer je naar “spannende” plekken gaat. Sommige ouders gaan zelfs met hun kinderen kamperen. Ben jij ook zo Wij gaan op berenjachtavontuurlijk? Wil je daarom een dergelijk avontuurlijk verhaal aan je kind voorlezen? Dan is jouw beste boekje voor baby het boek Wij gaan op berenjacht. Na het lezen van de titel heb je meteen een beeld over het boek. Dit beeld is accuraat, omdat de familie in het boek ook werkelijk op berenjacht gaat. Vanwege de spannende gebeurtenissen is dit boekje wellicht het beste boekje voor baby.

 • In de typografie krijgen geluiden die bij de obstakels gemaakt worden extra nadruk.
 • Je zit zowel in tekst als in prent in dit boek hoe 4 kinderen met hun vader op berenjacht gaan.
 • Dankzij de zichtbare angst in de uitdrukking van de vader in het boek, is het boek nog herkenbaarder.
 • De kinderen en hun vader moeten onderweg naar de grot van de beer allerlei hindernissen overwinnen.
 • Eigenlijk is het boekje bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar je baby kan ook naar de prenten kijken.

Eigenschappen van het boek Wij gaan op berenjacht:

 • Geluiden die gemaakt worden bij de obstakels worden extra benadrukt in de typografie.
 • Zowel in tekst als prent zie je in het boek hoe 4 kinderen met hun vader op berenjacht gaan.
 • Zichtbare angst in de uitdrukking van de vader in het boek, maakt het boek nog herkenbaarder.
 • Onderweg naar de grot van de beer moeten de kinderen en hun vader allerlei hindernissen overwinnen.
 • Hoewel het boekje bestemd is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, kan je baby ook naar de prenten kijken.
No copyright infringement intended.