Door hier de top 5 te vergelijken vind je gemakkelijk het beste AVI M4 boek van 2020!

Als je een boek voor je kind wil kopen, dan is het handig als je zijn/haar AVI- en CLIB-niveau kent. Deze aanduidingen verwijzen naar het leesniveau van je kind. Houd er wel rekening mee dat deze aanduidingen alleen verwijzen naar de vaardigheden van je kind. Boeken lezen is meer dan alleen de leesvaardigheid. Daarom merk je dat sommige kinderen boekenwurmen zijn terwijl andere kinderen een hekel hebben aan lezen. Om het lezen te stimuleren is het goed om interessante boeken uit te kiezen. Boeken uit de belevingswereld van je kind en/of zijn interesses worden aanbevolen. Zoek je op basis daarvan naar het beste AVI M4 boek? Dan hoef je niet verder te zoeken. Selecteer jouw beste AVI M4 boek uit deze lijst met populaire kinderboeken.

Beste AVI M4 boek van 2020

Hoe vind je gemakkelijk het beste AVI M4 boek? Dat hangt helemaal van jou af. Er zijn namelijk personen die een willekeurig boek van dit leesniveau uitkiezen. Anderen gaan daarentegen op zoek naar een bepaald genre binnen het leesniveau. Je kunt zelfs je kind vragen welk boek hij/zij wil hebben. Toch kan het moeilijk lijken om het ideale boek uit te kiezen. Wij hebben voor jou de oplossing. We hebben immers een top 5 voor je samengesteld aan de hand van de populairste boeken van dit leesniveau. Elk van de boeken uit de top 5 recenseren we afzonderlijk. Je kunt dus de verschillende boeken gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kies je uit top boeken jouw beste AVI M4 boek uit.

1. Een vriendin voor opa

Als volwassenen denken we soms dat kinderen niet doorhebben wat er allemaal om hen heen gebeurt. Zo denken we vaak dat kinderen niet aanvoelen dat we verdrietig zijn of ruzie met anderen hebben. Daar is echter niets van waar. Een vriendin voor opaHoewel kinderen niet altijd precies weten wat er gaande is, weten ze wel dat er iets aan de hand is. Daarom proberen ze soms op hun eigen manier om ons te helpen. Er zijn ook boeken over deze situatie geschreven. Wil je een dergelijk boek aan je kind geven? Dan is het beste AVI M4 boek het boek Een vriendin voor opa. Wij vinden dat dit boek voor jouw kind het beste AVI M4 boek is. Het boek gaat namelijk over de bovenstaande situatie.

In het boek Een vriendin voor opa ziet Opa Bak, de oppas van Mila en Tom, er somber uit. Daarnaast wil hij geen spelletjes meer met hen spelen. De kinderen zijn dit gedrag niet van hem gewend. Daarom denken ze dat opa zich alleen voelt. Om hem te helpen, gaan ze op zoek naar een vriendin voor hem. Zo maakt opa kennis met verschillende vrouwen. Uiteindelijk blijkt dat geen van hen geschikt is voor hen. Hierna besluiten de kinderen dat opa iets aan zijn haar moet laten doen om er zo vlotter uit te zien. Er wacht dan een verrassing. Benieuwd naar deze verrassing? Dan lees je dit boek binnenkort!

Eigenschappen van het boek Een vriendin voor opa:

 • Startende lezers vanaf ongeveer 7 jaar kunnen hun hart ophalen met dit leuke boek.
 • Je kunt het interessante verhaal goed volgen dankzij de grappige, gekleurde illustraties.
 • In het verhaalboek is er gezorgd voor een overgang van de ene vrolijke actie naar de volgende.
 • Er is gezorgd voor modern taalgebruik en veel dialoog waardoor het boek perfect is voor de AVI M4-doelgroep.
 • Twee kinderen denken in dit boek dat opa zich eenzaam voelt en daarom zoeken ze naar een vriendin voor hem.

2. Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet

Het technisch leesniveau hoeft niet persé te verwijzen naar kinderen van dezelfde leeftijd. Sommige kinderen kunnen al gauw technisch goed lezen terwijl het voor anderen wat langer duurt. Is jouw kind een beginnende lezer Ik ♥ lezen - Pien en Keet gaan op balletmet het leesniveau AVI M4? Dan kennen we een leuke reeks, die hij/zij vast wel interessant zal vinden. Deze reeks heet Ik ♥ lezen. In de reeks kom je verhalen tegen over met name Pien en Keet. Dit tweetal maakt van alles mee. Bovendien gaat het vaak om herkenbare dingen uit het leven van kinderen. Klinkt een boek uit deze reeks daarom als het beste AVI M4 boek voor jou? Kies dan voor het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet.

Het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet is spannend en herkenbaar. Daarom is het wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. In het boek gaan Pien en haar vriendinnetje Keet mee met Piens oma naar een balletvoorstelling. Na afloop laat oma hen haar oude balletpakje en spitzen zien. Beide meiden willen nu ook op ballet. Alleen vindt Piens moeder dat geen goed idee. In dit boekje komt de pracht van een professionele balletvoorstelling aan de orde. Daarnaast wordt ook duidelijk dat het hard werken is als je wil leren dansen. Laat je kind dit boek gauw lezen. Hij/zij zal er vast wel van genieten.

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Pien en Keet gaan op ballet:

 • Je kunt dit boek geven aan een balletliefhebbers vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Er is gezorgd voor korte zinnen, dus het boek is ideaal voor beginnende lezers.
 • Pien woont in dit boek een balletvoorstelling bij en wil nu zelf ook balletdanseres worden.
 • Dit boek laat aan kinderen zien dat ze hard moeten werken als ze professioneel willen dansen.
 • Het gaat hier om een boek uit de reeks Ik ♥ lezen, die speciaal is gecreëerd voor beginnende lezers.

3. Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar)

Sommige kinderen houden niet van lezen. Bij dergelijke kinderen maakt het niet uit welk verhaalboek je aan hen geeft. Ze zullen waarschijnlijk niet van het boek houden. Gelukkig zijn er ook andere soorten boeken. Denk maar aan Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar)doe-boeken. Zulke boeken zien kinderen meer als een spel, waardoor ze er toch van genieten. Is jouw beste AVI M4 boek daarom een speelboek? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een dergelijk boek dat het lezen stimuleert, zonder dat kinderen het doorhebben. We verwijzen naar Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar). Voor jouw kind is dit boek wellicht het beste AVI M4 boek. Het boek is namelijk een lees- en speelboek.

Dit boek is ideaal om je kind te helpen om vlot te leren lezen. Daarnaast bevat het boek leuke moppen, dus je kind kan er gezellig van lachen. Kinderen kunnen in dit boek ook puzzelen en raadsels oplossen. In het boek staan er namelijk 6 spannende verhalen van het AVI M4 leesniveau. Daarnaast kunnen kinderen zich urenlang amuseren met de vele rebussen, logische raadsels, moppen, taalspelletjes en doolhoven. Het boek bevat tevens andere leuke factoren. Schaf Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar) dus snel aan. Zo kan je kind zijn/haar tablet of spelcomputer aan de kant zetten en aan de slag gaan met dit boek.

Eigenschappen van het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar):

 • Je komt in dit boek 6 spannende verhalen tegen.
 • Het boek is perfect voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar die van variatie houden.
 • In het boek zijn er ook vele doolhoven, rebussen, taalspelletjes, moppen en logische raadsels.
 • Met dit speelboek in huis kan je kind eindelijk zijn/haar tablet of spelcomputer aan de kant zetten.

4. De vampierclub

Veel kinderen vinden het leuk om te doen alsof ze vampiers zijn. Daarbij doen ze de stem van Dracula na en zetten ze valse hoektanden in hun mond. Ze doen misschien zelfs alsof ze bloed drinken. Herken je jouw kind in het De vampierclubbovenstaande? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan is een boek over vampiers wellicht ideaal. Zoek je daarom naar een dergelijk boek voor het AVI M4 leesniveau? Dan is het beste AVI M4 boek voor jouw kind het boek De vampierclub. Kinderen die gefascineerd zijn door vampiers genieten met volle teugen van dit boek. Daarom is het boek voor vampierliefhebbers het beste AVI M4 boek.

In het boek De vampierclub spelen twee broertjes voor vampier. Lot, een van de broertjes, vindt vampiers interessant, maar ze jagen hem ook de stuipen op het lijf. Daarom beschermt hij zichzelf met een wapen. Opeens verschijnt Hugo. Hij lijkt op een vampier. Nu weten de broertjes niet of Hugo net als hen een verklede man is. Misschien is hij wel een echte vampier. Of hij wel of geen vampier is, vertellen we je nu niet. Daar kom je namelijk zelf achter wanneer je dit spannende verhaal leest. We kunnen je van tevoren zeggen dat het verhaal griezelig, maar toch veilig is. Zal jouw kind dit boek binnenkort lezen?

Eigenschappen van het boek De vampierclub:

 • Dit verhaal is griezelig en tegelijkertijd spannend, maar toch veilig.
 • Er is gezorgd voor zwart-witillustraties, die prima bij de tekst passen.
 • Twee broertjes spelen in het boek voor vampier totdat ze iemand tegenkomen die wellicht een echte vampier is.
 • Je komt in het boek korte zinnen tegen, die steeds op een nieuwe regel beginnen, waardoor de tekst prettig leest.
 • Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, maar je kunt het boek ook voorlezen aan jongere kinderen.

5. Billen buikje benen

Het derde boek dat we in deze reeks hebben beschreven is een doe-boek. Dergelijke boeken zijn perfect voor kinderen die niet houden van lezen. Je kunt het lezen echter ook met andere boeken stimuleren. Zo zijn er boeken Billen buikje benendie vrolijke rijmpjes of moppen bevatten. Als je kind een dergelijk boek leest, geniet hij/zij er enorm veel van. Hierdoor oefent het kind met lezen, zonder dat hij/zij een verhaal leest. Klinkt een dergelijk boek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Billen buikje benen aan. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het boek bevat namelijk vrolijke rijmpjes.

Aan de hand van de titel van het boek, kun je afleiden waar het boek over gaat. Billen buikje benen is namelijk een informatief prentenboekje. Dit boek leert je kind spelenderwijs door middel van korte versjes en opdrachten meer over zijn/haar eigen lichaam. Het is de bedoeling dat het kind de eigen lichaamsdelen aanwijst aan de hand van de versjes. Je ziet voor in het boek een bloot wit jongetje met een versje. Ditzelfde versje kom je achterin tegen. Alleen staat er aan de achterkant een zwart meisje. Je kind benoemt onderdelen van het lichaam samen met kinderen van allerlei nationaliteiten. Ook komen enkele dieren ter sprake. Het boek is dus leuk voor vrijwel elk kind.

Eigenschappen van het boek Billen buikje benen:

 • Passende platen die soms doorlopen over 2 pagina’s staan bij de tekst.
 • In het boekje zijn er korte versjes en opdrachten om lichaamsdelen aan te wijzen.
 • Eigenlijk is het boekje gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, maar kinderen die leren lezen, genieten er ook van.
 • Hier is er sprake van een informatief prentenboekje dat je kind spelenderwijs leert omgaan met het benoemen van lichaamsdelen.
 • Je kind benoemt in dit boekje samen met kinderen van allerlei nationaliteiten en met behulp van diverse dieren lichaamsonderdelen.
No copyright infringement intended.